Teknoloji

8. nesil iPod touch ile ilgili yeni dedikodular var

8. nesil ipod touch

7. nesil iPod touch, 2019 yılının ortalarında tanıtıldığında az da olsa sürpriz etkisi yapmıştı. Çünkü Apple ondan önce en son 2015 yılında bu özel taşınabilir müzik cihazının yeni bir versiyonunu çıkardı. Son zamanlarda ortalıkta dolaşan söylentilere göre, bu cebe sığan müzik kutusunun yeni bir versiyonu yolda.

Bu söylentilere, MacRumors katılımcısı @SteveMoser ve Twitter’daki sızıntı kaynaklarından @AppleLe257 de destek veriyor. Ancak bu kaynaklar paylaştıkları bilgileri “sızıntı” olarak değil de, “söylenti” olarak nitelendirmeyi tercih ediyor. Bu durum da henüz ortalıkta çok somut kanıtların olmadığına dair bir işaret olarak nitelendirilebilir.

Yeni bir iPod touch’ın geleceğine dair beklenti yaratacak çeşitli hususların varlığı söz konusu. Öncelikle bu yıl ilk iPod’un çıkışının 20. yıl dönümü. Apple bu önemli olayı yeni bir iPod ile değerlendirmeyi tercih edebilir. Bunun yanı sıra Apple Music için kayıpsız ses desteği, şirketin müzik tarafında sunduğu seçenekleri yeni bir iPod ile zenginleştirmesine vesile olabilir.

Bunun yanı sıra yeni iPod touch ile ilgili olduğu öne sürülen çeşitli taslak çizimler de var. Bunları da @Apple_Tomorrow sayesinde görüyoruz. Ancak bunların teknik özelliklere ve sızıntılara göre hazırlandığını ve resmi Apple çizimleri olmadığını belirtmek gerekiyor.

8. nesil ipod touch

Görünüşe göre 8. nesil iPod touch, iPhone 12 ve yeni iMac gibi çeşitli renklerde gelecek. Ayrıca uzun zaman sonra Touch ID’den Face ID’ye de geçiş yapabilir. Teknik özelliklerin geri kalanı ise gizliliğini korumaya devam ediyor, ancak 4 inçlik mevcut ekran boyutu yükseltilmezse şaşırırız.

Aslında bu noktaya kadar 8. nesil iPod touch hakkında pek bir şey duymadık ve sanki Apple bu ürünü büyük ölçüde unutmuş gibi hissettirdi. Moser’in de belirttiği gibi, iPod’un bahsi kasım ayında çıkarılan Apple Music tanıtım materyalinde geçmişti.

Peki, bu renkli yeni müzik çaları ne zaman görebiliriz? Dedikodu ve sızıntı kaynakları, WWDC 2021 geliştirici konferansında yeni donanımı göreceğimizi ve 7 Haziran’da tanıtıldıktan sonra bu yeni müzik çaların piyasaya çıkabileceğini öne sürüyor.

Eğer haziranda bu beklenen cihazı görmezsek, yılın ilerleyen aylarında, eylül veya ekim aylarında da tanıtıldığını görebiliriz. Apple, eylül veya ekim ayında yeni iPhone 13 telefonlarını piyasaya sürmeyi planlıyor gibi görünüyor. Geçen yılın sonbaharı yeni ürün duyuruları açısından epey zengin geçmişti. Benzerini bu yıl da görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER