Manşetler

5G iPhone çıkış tarihi ile ilgili ünlü analistten yeni bir iddia

5g iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple dedikoduları söz konusu olduğunda akla gelen ilk isimlerden bir tanesi de analist Ming-Chi Kuo. Bir yılı aşkın zaman önce şirketin üç adet iPhone modeli satacağını söylemişti ve bu iddia doğru çıkmıştı. Şimdiyse ilk 5G iPhone modelini 2020’de göreceğimizi söylüyor. Apple’ın anlaştığı ilk 5G modem tedarikçisi Intel, bu işi bırakmış olsa da, öngörü değişmiyor.

5G iPhone modelinin 2020’de geleceğine dair iddialar ve söylentiler sıklıkla dile getiriliyordu. Ancak bunun Intel radyo yongası taşıyacağı söyleniyordu. Ancak Apple’ın Qualcomm ile anlaşması sonrasında bu beklenti de suya düşmüştü. Çünkü Intel 5G modem pazarından çıkmak zorunda kalmıştı. Apple, iPhone’un geleceğini sağlama almak amacıyla, Qualcomm ile aradaki davaları düşürmek için uzlaşmıştı. Üstelik yonga üreticisiyle iş birliği yapmak için en az 4.5 milyar ödeme yapmayı kabul etmişti. Bu değişikliğin Apple’ın 5G iPhone çıkış tarihini ne oranda etkileyeceği de merak edilen sorular arasında bulunuyordu.

Eğer Kuo haklıysa, her şey takvime uygun şekilde devam edecek gibi görünüyor. Analistin tahminlerine göre, hem yeni ve daha küçük ekranlı, 5.4 inç iPhone, hem de 6.7 inç ekranlı daha büyük telefon 2020 yılında 5G desteğini alacak. Görünüşe göre, XS daha da küçülecek, XS Max ise daha da büyüyecek.

Kuo, 6.1 inç iPhone XR’ın takipçisi olacak ve LTE’de kalmaya devam edecek cihaz da dahil olmak üzere, her üç 2020 model iPhone’un da canlı renkler ve koyu siyahlar sunan OLED ekranlar barındıracağını kaydetti. Şu anda iPhone XR modelinde LCD ekran var ve onun takipçisi olacak 2019 model cihazda da bu ekran türü korunacak gibi görünüyor.

Apple’ın 2020 ve ötesi için 5G iPhone planları

Sonuç olarak 2020’de her bir iPhone modelinde OLED panel bulunacak gibi görünüyor. Kuo, 2021 yılında çıkacak tüm Apple telefonlarının 5G desteğine sahip olacağını öngörüyor. Apple, 2022 ya da 2023 yılında Qualcomm’un radyo yongalarından kendi tasarladığı radyo frekans parçalarına geçmenin planlarını da yapıyor.

5G’nin henüz emekleme aşamasında olduğunu ve Türkiye’ye de 2020’den önce gelmeyeceğini göz önünde bulundurursak, 5G iPhone çıkış tarihi bizim için çok da geç sayılmaz gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER