Teknoloji

2019 model iPhone’lar için ekran ve kamera tahminleri

apple iphone 2019 model

5.8 inç iPhone Xs’in bu yılki takipçisi 6.1 inç ekrana ve üç arka kameraya sahip olabilir. Bu büyüklük artışı telefonun OLED ekranının bu yılın daha ucuz versiyonu olan iPhone XR’ın LCD ekranıyla aynı büyüklüğe sahip olacağı anlamına geliyor. 9to5Mac‘in Macotakara‘ya dayandırdığı habere göre, telefonlarda Lightning konnektörü kullanılmaya devam edilecek. Ancak kutuya ilk kez USB-C – Lightning kablosu ve 18W hızlı şarj adaptörü eklenecek.

Bu yılın iPhone’larıyla birlikte Apple’ın ilk kez üç arka kameraya yer vereceği birden fazla dedikodu ve sızan fotoğraflar sayesinde ortaya çıkmıştı. Ancak seri içindeki hangi telefonlarda üç arka kamera göreceğimiz hâlâ bilinmezliğini koruyor. Wall Street Journal ve analist Ming-Chi Kuo, yeni kamera sisteminin 6.5 inç OLED ekran barındıran iPhone Xs Max’in takipçisine sahip olacağını belirtmişti. Bu telefon da 6.5 inç OLED ekrana sahip olacak. Ne var ki, Macotakara daha önce, iPhone Xs’in bazı modellerinin üç kamerayla gelebileceğini kaydetmişti. Daha yüksek depolama kapasiteli modellerde üç arka kamera olabilir.

Üçüncü kameranın ne için kullanılacağına dair haberler de değişiklik gösteriyor. Başlangıçta bunun derinlik algılama için yerleştirilmiş 3D kamera olacağı söyleniyordu. Ancak Bloomberg‘in bir haberi, Apple’ın bu kamerayla ilgili planlarını geri çektiğini, bunun 2020’de çıkarılacak iPad Pro modeli için saklandığını öne sürüyor. Bunun yerine, 2019’da çıkacak telefondaki üçüncü kamera daha geniş yakınlaştırma aralığı ve daha geniş alan görünümü gibi işler için kullanılacak.

Ekran büyüklüğündeki değişikliklerin dışında, Macotakara‘nın yeni haber, 6.1 inç ve 6.5 inç OLED telefonların geçen yıl çıkan iPhone Xs ve Xs Max’ten daha kalın olacağını işaret ediyor. Ne var ki, bu kalınlık farkı milimetre seviyesinde olacak. Bu dedikodu çok fazla ilgi çekici değil gibi görünse de, Ming-Chi Kuo’dan gelen bir başka havadis, Apple’ın 2019 model cihazlarının daha büyük pile ve çift yönlü kablosuz şarja izin vereceğini işaret ediyordu.

Apple’ın 2020 yılında çıkaracağı telefonlarda sadece OLED ekranlar kullanması beklenirken, Wall Street Journal’ın haberine göre, 2019 serisinde bir LCD ekranlı model bulunacak. iPhone XR’ın halefi olması beklenen bu cihazda diğer iki OLED ekranlı modeldeki gibi çift yönlü kablosuz şarjın olacağı tahmin ediliyor.

Apple’ın yakın zamanda AirPods’un kablosuz şarj kutulu yeni modelini çıkardığını dikkate alırsak, çift yönlü şarj özelliği çok mantıklı görünüyor. AirPods’un şarj kutusu, iPhone’lar gibi Qi kablosuz şarj standardını destekliyor. Samsung Galaxy S10 ve Huawei Mate 20 Pro modellerinin her ikisi de ters kablosuz şarj özelliğini destekliyor.

Bu yılın iPhone’larının kutusunda 18W şarj adaptörü ve Lightning – USB-C kablosunun bulunacağı dedikoduları doğru çıkarsa, çok gecikmiş olan bir hamle en sonunda hayata geçmiş olacaktır. iPhone 8’den beri iPhone’larda hızlı şarj desteği bulunsa da, Apple telefonlarının kutularına eskiden olduğu gibi 5W şarj adaptörü ve USB-A kablosu yerleştirmeyi sürdürüyor. Daha önce Bloomberg, Apple’ın bu yıl için USB-C özellikli iPhone modellerini test ettiğini yazmıştı. Ancak Macotakara’nın haberi bu yılın telefonlarının da Lightning’e bağlı kalacağını gösteriyor.

Şu an için tüm bu dedikodulara şüpheyle yaklaşmak en iyisi olacaktır. Bununla birlikte Macotakara’nın Apple ile tahminlerini tutturmakta genellikle başarılı olduğunu görüyoruz. Site, iPhone 7’nin kulaklık jakına sahip olmayacağı tahmininde bulunan ilk kaynaklardan bir tanesiydi. Yakın zamanda da Apple’ın 2019 model iPad’lerinin birçok özelliğini doğru bilmişti. Eğer Apple daha önceki duyuru takvimini izlerse, en son iPhone modellerini eylül ayında görmeyi bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER