Teknoloji

Apple’ın gelecek nesil iPhone’u başka cihazları kablosuz şarj edebilir

apple iphone

Huawei ve Samsung’un bazı son model akıllı telefonlarında diğer cihazları kablosuz olarak şarj etme özelliği var. Bu sayede cihazın pil kapasitesinin bir kısmını, ihtiyaç duyulduğu takdirde başka cihazlarla pratik biçimde paylaşmak mümkün oluyor. Japon teknoloji blogu Macotakara, Apple’ın gelecek nesil iPhone’unun da bu özelliği barındırabileceğini öne sürüyor.

Blog haberini Çinli tedarikçilere dayandırıyor. Aynı zamanda bu haber, daha önce analist Ming-Chi Kuo tarafından öne sürülen, 2019 model iPhone’un güncellenmiş kameralar ve daha büyük boyutlu pilin yanı sıra başka cihazları kablosuz şarj etme özelliğini de barındıracağı iddiasını destekliyor. Aynı zamanda site, iPhone’un yeni bir şarj kablosuyla ve iPad Pro’da da bulunan 18W şarj adaptörüyle gelebileceğini öne sürüyor. Ancak yeni nesil Apple telefonunda yine USB-C olmayabilir.

Bir iPhone ile başka bir cihazı kablosuz olarak şarj etmek kullanışlı olabilir. Özellikle de ikinci nesil AirPods ile birlikte kablosuz şarj kutusunun da çıkmış olması bunu daha cazip hâle getiriyor. Aynı zamanda kablosuz şarj destekli Beats Powerbeats kulaklıklar da bekleniyor. Eğer kulaklıklarınızın ya da Apple Watch’unuzun pili bitecek olursa, bir şarj aleti aramak yerine iPhone ile kablosuz şarj etmek fazlasıyla mutlu edecektir.

İLGİLİ HABERLER