Manşetler

En güvenilir Apple kaynağına göre 2019 model iPhone’ların beklenen özellikleri

en iyi iphone 2019
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ürünleri hakkında verdiği güvenilir ipuçları ve analizler nedeniyle haklı bir üne kavuşan Ming-Chi Kuo, yeni yatırımcı notunda 2019’da beklediğimiz yeni MacBook Pro ve monitörün yanı sıra Apple’ın iPhone ve iPad gibi mobil ürünleri hakkında da birtakım tahminlerde bulunuyor. Analistin raporu, Cupertino şirketinin 2019’da, biri üç arka kameraya sahip olan üç iPhone modeli çıkaracağına dair haberleri destekliyor.

Kuo, telefonların 2018 model ürünlerle aynı ekran büyüklüklerine ve çentiğe sahip olacağını söylüyor. 6.1 inç iPhone XR’ın takipçisi olan cihazda yine OLED ekran yerine, daha ucuz olan LCD ekran kullanılacak. Yeni telefonlar, güncellenmiş Face ID sistemine, kapasitesi yükseltilmiş pillere, buzlu cam gövdeye sahip olacak. Öte yandan ultra geniş bant anten desteği sayesinde kapalı alanlarda navigasyon performansı iyileştirilecek. Çift yönlü kablosuz şarj da diğer cihazlar kablosuz olarak şarj etmeye izin verecek.

Belki de ters kablosuz şarj desteği sayesinde AirPods’un kablosuz şarj destekli olması beklenen kasası iPhone ile şarj edilebilir. Kuo, Apple’ın uzun zamandır beklenen AirPower kablosuz şarj matının da 2019’un ilk yarısında piyasaya çıkacağını kaydetti.

2019 model iPhone’larda Lightning portuna devam

Ne yazık ki, Kuo 2019 model iPhone’ların da şarj ve veri aktarımı için Apple’ın Lightning konnektörünü kullanacağını söylüyor. Beklentiler Apple’ın iPad Pro’larda olduğu gibi iPhone’larda da USB-C standardına geçiş yapacağı yönündeydi. USB-C, Lightning’e göre daha hızlı şarja imkan tanıyor.

Tüm bunlara ek olarak Kuo, Apple’ın iPod touch ve iPad mini modellerini de en sonunda güncelleyeceğine dair haberleri destekliyor. Apple, iPad’ler için iki yeni ekran büyüklüğü sunacak. Daha büyük ekranlı olan 9.7 inç yerine 10.2 inç ekrana sahip olacak. Böylelikle ekran iPad Pro’nunkine biraz daha yaklaşacak.

Kuo’nun Apple’ın mobil ürünleriyle ilgili analiz ve tahminleri bu şekilde. Analist aynı zamanda 16 inçlik yepyeni bir MacBook Pro‘nun, 6K monitörün ve parçaları daha kolay yükseltilebilir Mac Pro’nun yolda olduğu tahmininde bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER