DosyaEğlence

Yeni oyun konsolunuz için en iyi oyunlar

Oyun dünyasında 2013 yılında yaşanan köklü değişimi her yıl yaşamak pek mümkün bir durum değil. Sony’nin yeni PlayStation’ı, Microsoft’un ise yeni Xbox’ı piyasaya sürdüğü 2013 oyun pazarı için fazlasıyla hareketli geçti. Yıla veda ederken kendisini bir PS4 veya Xbox One gibi yeni nesil bir oyun konsolu ya da PS Vita veya Nintendo 3DS gibi taşınabilir bir cihazla şımartanlar için en cazip oyunlardan bazılarını seçtik.

elektronik-urunler-tavsiye-010114

Xbox One

Killer Instinct

Arcade klasiklerinden birinin yeniden yapımı olan Killer Instinct, aradaki 20 yıla rağmen orijinal versiyonuyla aynı hissiyatı sağlamayı başarıyor. Hızlı ve acımasız olmasına rağmen dövüş oyunu uzmanı olmayanlar tarafından bile rahatlıkla oynanabilen Killer Instinct’in en güzel yanı, çekirdek oyun kısmının ücretsiz olması. Böylelikle oyunu satın almadan önce denemek mümkün oluyor.

Killer-Instinct-Xbox-One

Forza Motorsport 5

Yeni Xbox One’ını gözler önüne çıkarmak isteyenler için en uygun oyunlardan bir tanesi de Forza 5. Oyunda bulunan arabalar ve pistler gerçekten muhteşem. Oyuncuların Forza 5’te satın aldıkları yeni bir BMW’ye saatlerce bakakalmaları oldukça yüksek bir ihtimal. Etkileyici dış görünüşünün yanında Forza Motorsport 5, son derece derin ve tatmin edici bir yarış deneyimi sunuyor.

forza-motorsport-5-210513

Dead Rising 3

İçinde uyanan şiddet duygularını dışarı atmak için Dead Rising 3 son derece doğru bir seçim. Bir balyoza testere bağlayarak zombileri öldürme imkanını veren oyunda, zombileri haklamak için başka vahşi ve yaratıcı yollar geliştirmek de mümkün.

Dead-Rising-3-xbox-one

Zoo Tycoon

Video oyunlar her zaman bir şeyleri yok etmekle ilgili olmuyor. Kimi zaman insanların içindeki sıcak duygular da oyunlar sayesinde ortaya çıkabiliyor. Bu oyunlardan birisi de Zoo Tycoon. Kinect destekli Zoo Tycoon ile oyuncular filleri ve zürafaları elleriyle beslediklerini hissedebiliyor.

zoo-tycoon-xbox-one

Peggle 2

Peggle 2’nin temel özelliğinin ne olduğunu anlatmak biraz zor. Bilmece temelli bir oyun olarak tanımlanabilecek Peggle 2’de oyuncular topları ateşleyerek ekranı ağaç çivilerinden temizlemeye çalışıyor. PopCap basit görünen bu deneyimi hem ilgi çekici hem de bağımlılık yaratacak bir biçimde sunmayı başarıyor.

peggle-2-xbox-one

PlayStation 4

Resogun

Super Stardust HD’nin yaratıcıları tarafından hazırlanan Resogun, keyifli bir eski usül ateş etme oyunu arayanlar için çok uygun bir tercih. Resogun son derece iyi ayarlanmış oyun deneyimi ve etkileyici görsel efektleriyle de ayrı bir alkışı hak ediyor.

resogun-ps4

Knack

PlayStation 4’ün lansman sürecinin ön plana çıkan oyunlarından biri olan Knack’te Dreamworks animasyonlarını hatırlatan grafiklerle eğlenceli bir aksiyonun kapıları aralanıyor. Oyunun yaratıcılığı üst düzeyde olmasa da bu durum sunulan oyun deneyimi sayesinde rahatlıkla göz ardı edilebiliyor.

knack-ps4

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Oyuncuları antik şehirlere hapseden daha önceki Assassin’s Creed oyunlarının aksine Black Flag oyuncuları serbest bırakıyor. Karayipler’i boydan boya keşfedebilen oyuncular, bir suikastten daha farklı görevleri yerine getirme şansını da elde ediyor.

assassins-creed-black-flag-ps4

Need for Speed: Rivals

Gran Turismo benzeri yarış simülasyonları son derece etkileyici olsa da, kimi zaman gerçekdışı hızları görme isteği oyunseverleri sarabiliyor. Need for Speed sayesinde oyuncular hayallerindeki Hızlı ve Öfkeli sahnelerini sanal da olsa yaşayabiliyor.

need-for-speed-rivals-ps4

FIFA 14

FIFA serisinde yıllık bazda çok küçük bir değişim görülse de, yeni nesil oyun konsollarına geçilmesiyle birlikte görsel bakımdan ciddi bir sıçrama yaşandığı dikkatlerden kaçmıyor. Futbolcuların daha iyi gözükmesinin yanı sıra, hareket ve reaksiyonlarının da giderek daha gerçekci hale geldiği göze çarpıyor.

fifa-14-240513

PlayStation Vita

Tearaway

Tuhaflıklardan hoşlanan ve hayatındaki tuhaflık dozunu biraz daha artırmak isteyenler için Tearaway son derece uygun bir araç. LittleBigPlanet’in geliştiricileri tarafından hazırlanan Tearaway’de oyunculara tamamı kağıttan yapılmış büyük bir dünya sunuluyor. Oyunda suyun akışı gibi basit bir olay dahi oldukça büyüleyici bir sunuşla oyuncuların karşısına çıkıyor.

tearaway-ps-vita

Persona 4 Golden

Öğrenciler için lise oldukça zorlu bir dönem. Dehşet verici bir cinayet serisini araştırmak da zorluk bakımından oldukça üst seviyede. Persona 4 Golden birbirinden bağımsız bu iki eylemi pürüzsüz bir biçimde tek potada topluyor. Persona 4 Golden’da oyuncular kimi zaman ödev yapmak ve şeytanlarla savaşmak arasında seçim yapmak zorunda kalabiliyor.

Persona-4-Golden

Velocity Ultra

Uzay temalı ateş etme oyunları uzun süredir piyasada olsa da Velocity Ultra tek bir dokunuşla bu türü tazelemeyi başarıyor: Teleport özelliği. Böylelikle oyuncular yaratıklara ateş etmek dışında teleport yeteneği sayesinde kendisine yönelik tehditlerden de kurtulabiliyor.

velocity-ultra-ps-vita

Guacamelee

Metroid’in keşfini sağlam bir dövüşle birleştiren bir aksiyon oyunu olan Guacamelee, bunu son derece mizahi bir dille gerçekleştirmeyi başarıyor. Oyundaki şaka ve göndermeler de cezalandırıcı zorluğun bir parçası olarak dikkat çekiyor ve oyuncuları sürekli olarak geriye bakmaya zorluyor.

guacamelee-ps-vita

Sound Shapes

Sound Shapes yeni bir yolla müzik çalmak isteyenler için hazırlanmış bir uygulama. İlk bakışta basit bir platform oyunu izlenimi veren Sound Shapes, unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Oyunun soundtrack’inde Beck, Jim Guthrie ve deadmau5 gibi isimler yer alıyor.

sound-shapes-ps-vita

Nintendo 3DS

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Zelda serisi yıllar içinde cazibesini biraz yitirse de, A Link Between Worlds oyunseverlere Zelda serisini neden sevdiklerini bir kez daha hatırlatıyor. Böylesine bir hissiyatı yaşatmanın her oyunun harcı olmadığını belirtmekte fayda var.

the-legend-of-zelda-3ds-120613

Pokemon X & Y

Pokemon oyunları da nihayetinde 3D dünyasına adım attı. Tıpkı serinin diğer oyunları gibi uzun ve derin bir süreç barındıran Pokemon X & Y, yeni görünümü ve elden geçirilmiş oyun deneyimiyle şu ana kadar yayınlanan Pokemon oyunlarının yıldızı olmayı başarıyor.

Pokemon-X-and-Y-nintendo-3ds

Phoenix Wright Ace Attorney: Dual Destinies

Bir savunma avukatının maceralarını anlatan bir oyunun eğlenceli olacağını ve bu oyunun popülaritesi sayesinde bir seriye dönüşeceğini söylemek oldukça güç olsa da, Phoenix Wright serisi bunu başarmış durumda. Serinin en yenisi Dual Destinies alışılagelmiş mizah ve özellikleri muhafaza ederken, yeni maceralarda çılgınlık seviyesi biraz daha yükseliyor.

ace-attorney-dual-destinies-nintendo-3ds

Animal Crossing: New Leaf

Günümüzde çoğu oyun aksiyon ve macera temelli olsa da, Animal Crossing bir köy huzuru vadediyor. Oyuncular hayvanları besleyerek, balık tutarak ve sebze-meyve yetiştirerek bir günlerini geçirebiliyor. Yeni özellikler sayesinde bu yaşamı arkadaşlarla paylaşmak da oldukça kolaylaşıyor.

Animal-Crossing-New-Leaf-nintendo-3ds

Mario & Luigi: Dream Team

Pek çok oyunun yıldızı olan Mario, bu sefer yanına kardeşi Luigi’yi de alarak son derece eğlenceli bir taşınabilir RPG deneyimi sunuyor. Mario & Luigi: Dream Team fantastik soundtrack’i ve yenilikçi oyun hamleleriyle de ayrı bir alkışı hak ediyor.

mario-luigi-dream-team-nintendo-3ds

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER