Teknoloji

Windows Phone satışları düşük mü seyrediyor?

Microsoft birkaç ay önce Windows Phone 7 işletim sistemi platformuyla mobil pazara yepyeni bir giriş yapmıştı. Windows Mobile platformuna bir set çeken şirket, herşeye sil baştan başlamanın sıkıntılarını yaşıyor. Her ne kadar bu platformla ilgili çok şey söylenmiş olsa da, kimse bu zamana dek satılan WP7 cihazının sayısını bilmiyordu, belki de şimdiye kadar…

Her ne kadar Microsoft üçüncü mâli çeyrek yılı için güçlü bir tablo ortaya koymuş olsa da, Windows Phone cihazlarının gerçek satış rakamlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz ocak ayında operatörlere 1.5 milyon Windows Phone cihazının teslim edildiği duyurulmuştu, ancak Rus teknoloji analisti Eldar Murtazin’e göre son kullanıcıların elindeki cihaz sayısı sadece 674 bin.

Murtazin’in elde ettiği bu sayı operatörlerden ve perakendecilerden elde edilen 2010 verilerine dayanıyor. Aslına bakarsanız, bu bilgilerden yola çıkarak yapılan tahmin ne kadar doğru olur, bunu söylemek zor. Ancak Murtazin’in Microsoft ve Nokia’nın işleri konusundaki birikimi bir hayli fazla. Nokia’nın Android yerine Windows Phone’u tercih ettiği ilk kez Murtazin tarafından dile getirilmişti. Ayrıca kendisi zamanında Nokia N8’i piyasaya çıkmadan aylar önce detaylı bir şekilde incelemiş, bu nedenle Nokia ile arasında bazı tatsız olaylar yaşanmıştı.

Murtazin, Twitter’dan geçtiği bir mesajda da Nokia tepe yöneticisi Stephen Elop’un 2012 yılının sonunda, Windows Phone geçişi tamamlandıktan sonra emekli olacağını iddia etti. Bakalım, bu tahmini de doğru çıkacak mı?

İlgili – BusinessInsider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER