Teknoloji

Windows 10 için ilk büyük güncelleme yayınlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-duvarkagidi-250615

Microsoft yeni bir Windows 10 güncellemesini son birkaç aydır test ediyordu ve en sonunda bu güncelleme bütün kullanıcılarla buluşmaya hazır.

Şu anda 110 milyondan fazla makine Windows 10 ile çalışıyor ve bu sistemlere bugün itibarıyla güncelleme sunuluyor. Yeni Windows 10 güncellemesi başlangıçta Windows 10’un final versiyonu için planlanan çeşitli hata düzeltmelerini ve kullanıcı arayüzü değişikliklerini içeriyor.

Dikkat çeken değişikliklerden bir tanesi masaüstü uygulamalar için eklenen yeni renkli başlık çubuğu oluyor. Bütün uygulamalar şimdi biraz daha Windows 10 için özel olarak tasarlanmış uygulamalara benzeyecek. Ayrıca Microsoft işletim sistemi genelinde metinsel menülerde de iyileştirmeler yaptı, bunları biraz daha büyük ve koyu hâle getirerek temanın geneliyle uyumlu hâle geldi.

Yeni Windows 10 güncellemesinin bir başka önemli değişikliği de Skype entegrasyonunun gelişi oluyor. Yeni Mesajlaşma ve Skype Video uygulamaları Skype entegrasyonuyla sunuluyor. Her iki uygulama da Windows Mağaza üzerinden dağıtılıyor. Bu uygulamalar mesajlaşma, sesli ve görüntülü görüşme gibi hizmetleri Skype uygulamasının tam sürümünü indirmeden edinme imkanı veriyor.

Geride kalan değişikliklerin çoğu nispeten daha küçük boyutlu. Bunların arasında geliştirilmiş sistem ikonları da bulunuyor. Microsoft Windows kullanıcılarının harici depolama birimlerine uygulama yüklemelerine izin veriyor. Bazı tablet modu iyileştirmeleri sayesinde uygulamaları kapatmak için aşağı sürüklemek ve uygulamaları yan yana getirmek daha kolay hâle geliyor.

Öte yandan Microsoft Edge internet tarayıcı ve Cortana iyileştirmelerini de Windows 10 Sonbahar Güncellemesinde sunuyor. Edge yer imleri, ayarlar ve okuma listesini eşzamanlayabiliyor, buna ek olarak yeni bir sekme ön izleme özelliği de geliyor. Cortana da Microsoft Hesabı olmadan çalışabilecek. Ayrıca dijital asistan artık el yazısıyla alınmış notları da tanır hâle geliyor.

Eğer bir Windows 10 makine sahibiyseniz, Windows 10 Sonbahar Güncellemesini Windows Update aracı üzerinden edinebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER