Teknoloji

Wacom Bamboo Paper uygulaması Android, Kindle Fire ve Windows 8’de

wacom-bamboo-paper-230714

Wacom’un Bamboo Paper uygulaması uzun zamandır iTunes App Store’dan dağıtılan, dolayısıyla iOS cihazlarına özel olan bir uygulamaydı. Şimdi bu uygulama Google Play Store, Amazon Appstore ve Windows Mağaza’da da yayınlandı. Böylelikle daha fazla kullanıcı Wacom’un sunduğu nimetlerden yararlanmaya başladı.

Çizim yapmaya veya not almaya izin veren sayısız uygulama var, bunların arasında bu işin tanınmışlarının çıkardığı çeşitli uygulamalar da bulunuyor. Wacom da böyle bir isim. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Wacom’un not alma ve çizim yapma uygulaması Bamboo Paper şimdiye kadar sadece iPad kullanıcıları tarafından yararlanılan bir uygulamaydı. Ancak yayınlanan yeni versiyonla birlikte Android, Kindle Fire ve Windows 8 cihazları da bu uygulamayı yükleyebilecek.

Uygulama çizim ve el yazısı için Wacom Ink Layer Language olarak adlandırılan standart bir dilden faydalanıyor. WILL olarak da kısaltması yapılan bu teknoloji sayesinde çubuk kalem, dijital kalem veya parmakla yapılan girişler tutarlı bir formatta okunuyor ve kayıt altına alınıyor.

Bamboo Paper uygulamasını kullanarak not tutabilir, resim veya kara kalem çizimler gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bunları yaparken yüksek doğruluğun ve dokunma hassasiyetinin avantajlarından da faydalanırsınız. Ayrıca Wacom Bamboo Paper yapılan çalışmaların farklı platformlar ve cihazlar arasında paylaşımına da izin veriyor.

Aslında Android tablet sahiplerinin iPad kullanıcıları gibi not tutma ve çizim uygulamaları açısından birçok alternatifi bulunuyor. Ancak Windows 8 tablet kullanıcıları için durum aynı değil, OneNote gibi kısıtlı sayıda uygulama bulunuyor. Bu nedenle Bamboo Paper uygulaması Windows 8 tablet sahiplerini mutlu edecektir.

Bamboo Paper ücretsiz olarak sunuluyor, bu nedenle denememek için herhangi bir neden yok.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER