Teknoloji

WhatsApp Android uygulamasında sohbetler içinde arama yapma deneyimi yeni özellikle gelişiyor

whatsapp android

WhatsApp Android uygulaması, servisin diğer uygulamalarında hâlihazırda mevcut olan başka bir özelliğe kavuşuyor. Böylelikle kullanıcıların belirli konuşmaları çok daha kolay ve hızlı şekilde bulması mümkün hâle geliyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, WhatsApp kanalında yaptığı paylaşımda “tarihle arama” özelliğinin Android’e eklendiğini belirtti. Bu özellik sayesinde Android kullanıcılarının bir tarih aralığı yerine direkt olarak spesifik bir tarihi yazarak arama yapmak mümkün olacak. Zuckerberg bu özelliğin nasıl işlediğini geçmiş bir sohbetten bir karaoke videosu aratarak gösterdi.

Belirli bir tarihe ait bir sohbeti aramak istiyorsanız ayrıntılara ulaşmak için kişiye veya grup sohbetine dokunmanız gerekiyor. Buradan kişi veya grup adının hemen altında bulunan arama düğmesi tıklatılıyor. Takvim simgesini gördüğünüzde, bir takvim açmak ve aradığınız tarihi seçmek için üzerine dokunabilirsiniz.

WhatsApp Android uygulamasının beta sürümü başka yetenekler de barındırıyor

WhatsApp’ın Android uygulamasının en son sürümü başka özellikleri de beraberinde getiriyor. Kullanıcılar artık QR kodunu sohbetler sekmesinden paylaşabilecek. Böylelikle başka kişileri bulmak ve bağlantı kurmak da kolaylaşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER