Teknoloji

Google Haritalar Android uygulamasına hava durumu özelliği ekleniyor

google haritalar android

Google Haritalar Android uygulamasına iOS tarafında yıllardır sunulan bir özellik ekleniyor. Artık Android cihaz sahipleri de Haritalar uygulamasında bulundukları konumun anlık hava durumu bilgisini görebilecek. Dağıtımı başlayan özellik, henüz tüm cihazlara ulaşmadı.

Google Haritalar uygulamasında ekranın sol üst köşesinde, restoran, park ve benzin istasyonu gibi arama balonlarının altında küçük bir kutu görünüyor. Kutu, mevcut sıcaklığı, hava kalitesini ve hava koşullarını gösteriyor. Yağmur ve kar yağışı beklentisi varsa, tahmini yağış zamanını da görmek mümkün oluyor.

Kutuya dokunulduğunda günün en yüksek ve en düşük sıcaklıklarını, 12 saatlik hava durumu tahminini ve hissedilen sıcaklığı görmek mümkün oluyor. Hava kalitesi bilgilerine tekrar dokunulduğunda ise çevredeki alanın genel bir haritası, açık hava etkinliklerine uygunluk bilgisi ve hava kalitesi endeksinin son güncelleme zamanı gösteriliyor.

Haritada farklı yerlere gidildikçe hava durumu butonu da konuma göre güncelleniyor. Haritada bir yerin seçilmesi veya bir konumun işaretlenmesi durumunda hava durumu butonu ekrandan kaldırılıyor.

Hava durumu özelliği Google Haritalar Android uygulamasının en güncel sürümüyle geliyor

Özelliğin Android için dağıtımı birkaç ay önce başlasa da, artık daha fazla kullanıcıya açılıyor. Hava durumu butonunu görmek için Google Haritalar Android uygulamasının en son sürümünü yüklemiş olmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER