EğlenceManşetler

TripTrap iOS Oyun İncelemesi

Kendi fenomenlerini oluşturma konusunda hiç sıkıntı yaşamayan mobil oyun dünyasının en sevilen oyunlarından birisi de Cut the Rope. Sevimli yaratık Om Nom’un şekerlere ulaşması sırasında yaşanan maceralar mobil cihaz sahiplerinin ilgisini fazlasıyla çekerken, yeni oyunlar için de ilham kaynağı oldu. iSlash ile adından fazlasıyla söz ettiren Duello Games’in yeni oyunu Trip Trap de Cut the Rope’tan aldığı ilhamla oyun severlere son derece keyifli, aynı zamanda da zorlayıcı bir deneyim yaşatmayı vadediyor.

triptrap-2

TripTrap’te macera oyunun ana kahramanı olan ve görünüm itibarıyla akıllara Tom ve Jerry’nin Jerry’sini getiren minik faremiz Chad’in buzdolabından yiyecek bir şey kalmamasıyla başlıyor. Deliğinden dışarı baktığında masanın üzerinde duran peyniri göre minik farenin gözlerinin parlamasıyla maceranın işareti veriliyor.

triptrap-4

Oyunda Mutfak, Oturma Odası, Spor Odası ve Garaj adını taşıyan dört bölüm bulunuyor. İlerleyen zamanlarda bu bölümlere yenilerinin ekleneceğinin sözüyse Duello Games tarafından oyun içinde verilmiş. Bu bölümlerin her birindeyse standart ve bulmaca olarak iki kategoriye ayrılmış 40 seviye bulunuyor. Bulmaca kategorisindeki seviyeleri oynamak içinse öncelikli olarak standart seviyeleri tamamlamak gerekiyor. Bulmaca kategorisinin varlığını TripTrap’in ilham kaynağı olarak tanımlanabilecek Cut the Rope’tan ayrışmasını sağlayan en önemli faktör olarak değerlendirmek bu noktada pek yanlış olmayacaktır. Bulmaca kategorisinin standart seviyelerden farkıysa kullanıcıların zıplama haklarının sınırlı olması. Dolayısıyla bu kategorideki seviyelerde işler biraz daha farklı seyrediyor.

triptrap-1

Temel oyun deneyimini sunan standart seviyedeyse oyunculardan minik fare Ched’e ortada bulunan üç parça peyniri alıp sağ salim deliğine dönmesini sağlamaları isteniyor. Oyuncuların puanlaması topladıkları peynir sayısı, bunun için yaptıkları zıplamaların sayısı ve başlangıçtan deliğe geri döndükleri zamana kadar geçen süre değerlendirilerek hesaplanıyor. Ancak oyunda yeni seviyeleri açmak için öncelikli olarak peynir sayısına odaklanıldığını belirtmekte fayda var.

triptrap-6

Pek çok mobil oyunda olduğu gibi TripTrap’te de seviyeler ilerledikçe oyuncuların işi biraz daha zorlaşıyor. Peynirlerin yerleşiminin daha ilginç hale getirilmesine ek olarak, oyuncuların karşısına onların başına bela olacak kapanlar çıkabiliyor. Ancak bu zorlukların üstesinden gelinmesi adına oyunculara ekstra hız ve koruma imkanı sunuluyor. Ekstra hız için ekranın sol alt kısmında ortaya çıkan ikona dokunmak gerekiyor. Ekstra korumaysa faremizin kafasına taktığı kasklar sayesinde sağlanıyor. Kullanıcılara ilk etapta denemeleri için bir kask ücretsiz olarak sunulurken, daha sonra da oyundaki ilerlemelerine bağlı olarak 3 adet kask hediye ediliyor. Kendini tam anlamıyla güvence altına almak ve daha iyi hissetmek isteyenlerinse uygulama içi satın alma özelliğini kullanması gerekiyor.

triptrap-5

TripTrap’in Türkçe bir menüye sahip olması oyunun en önemli avantajlarından biri durumunda. Yıllarca popüler mobil oyunlarda Türkçe desteğinin bulunmamasından dolayı sıkıntı yaşayanlar için TripTrap’in bu desteği barındırması önemli bir tercih sebebi olacak gibi gözüküyor.

triptrap-3

TripTrap sevimli tasarımı, Türkçe menüsü, hem zevkli hem de zorlayıcı oyun deneyimiyle kendisine bağlanacak yeni bir mobil arayanların ihtiyacını fazlasıyla karşılayacağa benziyor. Cut the Rope ve türevi oyunları sevenlerin TripTrap’ten keyif alması hiç şaşırtıcı olmayacaktır.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER