Teknoloji

Sony kişiselleştirilmiş tıp çalışmaları kapsamında genom analiz şirketi kurdu

Kişiselleştirilmiş sağlık ve tıp konusuna odaklanmayı planlayan Sony, bu amaç doğrultusunda genom araştırmalarına odaklanacak yeni bir şirket kurdu. Sony P5 adını taşıyan şirkette çoğunluk hissesine sahip olduğu M3 isimli tıp şirketi ve Illumina isimli ABD merkezli bir genom sıralama ekipmanları üreticisiyle ortaklığa gitti.

sony-new-york-merkez-180113

Sony ve Illumina arasındaki işbirliğine dair ilk haberler geçtiğimiz yıl içinde gündeme gelmişti. Söz konusu işbirliği Sony tarafından ”genom bilgi platformu” olarak tanımlanırken, öncelikli olarak Japonya’da kurumlara ve araştırma enstitülerine genom analiz servisi sağlanacağı ifade edildi. P5’in çapının genişlemesini ve bireysel hastalara kadar ulaşmasını planlayan Sony, genom analiziyle yeni tedavi yöntemleri ve hastalıkların kökenlerini keşfetmeyi umuyor.

Tıbbın bir sektör olarak Sony için önemi her geçen gün artıyor. 2012’de göreve gelmeden önce tıp konusundaki çalışmalara ağırlık vermeyi istediğini dile getiren CEO Kaz Hirai, daha sonra bu amaç doğrultusunda tıbbi görüntüleme çalışmaları için Olympus ile kurulan ortaklığa 644 milyon dolar yatırılması kararının altına imza atmıştı.

İlgili >> Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER