Teknoloji

Siri Intel desteğiyle Mac’lerde yerini alabilir

mac siri intel

Siri’nin iPhone ve iPad sahiplerine fazlasıyla yardımcı olduğu su götürmez bir gerçek. Dolayısıyla Apple’ın dijital asistanını her cihaza taşımak istemesini doğal karşılamak gerekiyor. Siri, dördüncü nesil Apple TV’de bile sunulsa da, henüz Apple’ın bilgisayarlarına giriş yapmış değil. Şirketin bunun için donanımsal açıdan da parçaların yerine oturmasını beklediği düşünülüyor. Bu noktada Apple’ın beklediği fırsatı, Intel’in yeni iş ortağının oluşturması muhtemel gözüküyor. Sensory tarafından geliştirilen TrulyHandsfree konuşma tanıma özelliği, Intel’in mevcut ve gelecekteki sistem üstü yongalarına “sürekli açık” ses tanıma özelliği kazandırıyor.

Akıllı telefonlar gibi mobil cihazlarda, kullanıcıları sürekli dinleyen bir dijital asistanın varlığı önemli kolaylık sağlıyor. Masaüstünde ise bu durum bir “gereklilik” teşkil ediyor. Kullanıcıların bu tarz sanal asistanlardan faydalanmaları için klavyeye fazla muhtaç kalmamaları gerekiyor.

Ses tanıma özelliğinin sürekli açık olmasının cihazların pil ömrüne pek olumlu etkide bulunmayacağı ise bir gerçek. Bunu hayata geçirmek için düşük güç tüketen bir donanıma ihtiyaç duyuluyor. Sensory’nin teknolojisi burada devreye giriyor. Şirket, TrulyHandsfree’nin arka planda çok fazla ses olsa bile doğru sonuçlar verdiğini de özellikle vurguluyor.

Ne Apple ne Intel ne de Sensory, TrulyHandsfree teknolojisinin Siri için kullanılacağına dair bir açıklamada bulunmadı. Ancak mevcut ve gelecek Intel işlemcilerinin büyük kısmının teknolojiyi destekleyecek olması, Apple’ın böyle bir fırsatı geri çevirmeyeceği fikrini akıllara getiriyor. Siri Intel sayesinde OS 10.12 ile birlikte Mac’lerde yerini alabilecek gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER