Manşetler

Samsung’dan yeni çift ekranlı dijital fotoğraf makineleri: ST100 ve ST600 – Galeri

Ön yüzünde kamera taşıyan cep telefonları şu anda moda gibi görünüyor. Samsung bir süredir aynı modayı dijital fotoğraf makinelerine ön yüzde ekran şeklinde uyarlıyor. Şirket DualView özellikli dijital fotoğraf makinelerine resimde gördüğünüz ST100’ü ve ST600’ü ekleyerek bu serideki makine sayısını altıya çıkarıyor.

Ön yüzde daha büyük, 1.8 inç’lik bir ekran yer alırken her iki makinede de 14.2 megapiksellik, ISO 3200 hassasiyetli sensör, 3.5 inç’lik arka ekran yer alıyor. 720p video kayıt yeteneğine sahip olan bu kameraların dokunmatik arka ekranları parmak işaretleriyle kontrol edilebilen arayüze sahip. Yüz tanıma özelliği ise daha önce elle seçilmiş altı kişiyi tanıma özelliğine sahipken 14 kişiyi de otomatik olarak tanıyabiliyor.

Bu iki model arasındaki esas farkı kullanılan lensler oluşturuyor. Yurtdışında 329$’a satılan ST600’de 5x geniş açılı optik zum lens yer alırken 349$’lık ST100’de ise 5x dahili optik zum özellikli lens yer alıyor. Bu makinelerin ne zaman satışa sunulacağı ise henüz kesinlik kazanmış değil. Fotoğrafları ve basın bülteni bağlantısını aşağıda bulabilirsiniz.

Galeri: Samsung ST100 dijital fotoğraf makinesi
[nggallery id=356]

Galeri: Samsung ST600 dijital fotoğraf makinesi
[nggallery id=357]

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER