Teknoloji

Mozilla ve Foxconn 3 Haziranda yeni bir Firefox OS cihazı tanıtacak

Mozilla ve Tayvanlı Hon Hai Precision Industry, nam-ı diğer Foxconn dün çeşitli basın mensuplarına gönderdikleri davetiyelerle 3 Haziran tarihinde düzenleyecekleri basın toplantısını haber verdiler. İki kuruluş o gün ortaklıklarını resmi olarak açıklama ve Firefox OS ile çalışan yeni bir ürünü duyurmayı planlıyor.

firefox-os-280513

Focus Taiwan sitesi tarafından, sektörün içinden bir kaynağa dayandırılarak verilen habere göre bu yeni Firefox OS ürünü büyük ihtimalle tablet olacak. Apple’ın cihazlarının üretiminden de sorumlu olan Hon Hai, Mozilla’nın Firefox OS projesine katılan on dokuzuncu şirket olarak kayıtlara geçecek. Mozilla’nın projedeki iş ortakları arasında Deutsche Telekom, Sprint, SingTel, LG ve Huawei gibi mobil telekomünikasyon operatörleri ve üreticiler bulunuyor. Bu arada ilk Firefox OS telefonları ZTE Open ve Alcatel One Touch Fire da önümüzdeki haftalarda yurt dışında piyasaya çıkmaya başlayacak.

Foxconn’un işlerini yeni müşteriler ve girişimlerle agresif şekilde büyütmeyi planladığı söyleniyordu. Anlaşılan Tayvanlı şirket Apple’a olan bağlılığını biraz olsun azalatmak istiyor. The Wall Street Journal’da çıkan bu haberin arkasından bu toplantının haberini almak şirketin iş planıyla ilgili olarak sızan haberlerin boş olmadığını gösteriyor.

İlgili >> Unwired View, Focus Taiwan

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER