Teknoloji

Mozilla’dan Hindistan için 70 TL’lik akıllı telefon

intex-cloud-fx-firefox-os-260814

Firefox internet tarayıcısının arkasındaki kuruluş olan Mozilla bir yandan da gelişmekte olan ülkelere yönelik akıllı telefon platform çalışmalarıyla biliniyor. Bu çalışmaların son adımı Hindistan’da 1999 rupi, yani yaklaşık 72 TL fiyata sahip olan yeni bir akıllı telefon oldu.

Intex Cloud FX olarak adlandırılan bu telefon Mozilla’nın işletim sistemiyle çalışıyor, böylelikle Asya kıtasında Firefox OS ile çalışan ilk telefon da piyasaya sunulmuş oluyor. Cloud FX de Hindistan’da hızla büyüyen akıllı telefon pazarındaki uygun fiyatlı modeller arasında katılıyor.

Intex Cloud FX barındırdığı teknik özellikler itibarıyla üst sınıf cihazlarla rekabet edebilecek noktada değil, ancak kullanıcılara giriş seviyesi telefonlarda bulunmayan çeşitli çevrim içi servislere erişim fırsatı veriyor. 4 GB bellek, Bluetooth, Wi-Fi ve çift SIM kart desteği gibi Asya’da popüler olan bir özellik de Cloud FX’te yer alıyor.

Mozilla’nın başkanı Li Gong, Intex Cloud FX’in çıkışıyla birlikte normal cep telefonu maliyetinde akıllı telefon deneyimini geniş kitlelere ulaştırmayı, giriş seviyesi akıllı telefonu yeniden tanımlamayı ve Asya’da güçlü bir momentum oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Mozilla Intex Cloud FX Hindistan’da çevrim içi fotoğraf alışveriş sitesi Snapdeal tarafından internet üzerinden satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER