Teknoloji

Microsoft farklı Windows versiyonlarını birleştiriyor

microsoft yapay zekâ

microsoft-logo-duvar-060614 (800 x 600)

Microsoft CEO’su Satya Nadella şirketinin önemli Windows sürümlerini birleştirerek tek bir işletim sistemi olarak sunacağını doğruladı. Bu doğrulama Microsoft’un masaüstünde, mobilde, hatta Xbox konsollarda aynı işletim sistemini kullanacağı anlamına geliyor. Şirketin geride kalan çeyreğe ait finansal sonuçlarının açıklanması amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Nadella, Microsoft’un gelecek Windows sürümünü üç farklı işletim sisteminin ortak bir noktada birleşmesi esasına göre hazırlanacağını belirtti. Microsoft CEO’su ortaya tüm ekran boyutlarını kapsayan bir işletim sisteminin çıkacağının altını çizdi.

Steve Ballmer’ın CEO’luğu döneminde Microsoft’ta farklı Windows versiyonları üzerine çalışan çeşitli ekipler bulunuyordu. Satya Nadella ise artık tek bir ekibin ortak bir mimari üzerinde çalıştığını vurguladı. Tek Windows anlayışının yazılımcıların ve kullanıcıların lehine olacağını söyleyen Nadella, birleştirilmiş platform sayesinde Windows işletim sistemli tüm cihazlarda çalışacak uygulamaların oluşturulabileceğini dile getirdi.

Son aylarda platformlarının birleşiklik seviyesini artırmak için önemli adımlar atan Microsoft, evrensel uygulamaların oluşturulmasına imkan veren yeni yazılımcı araçlarını geçtiğimiz nisan ayında duyurmuştu. Şirket işletim sistemlerini bir araya getirme kararıyla iOS ve OS X’i ayrı tutmaya devam eden Apple’dan farklı bir noktada konumlanmış olsa da; bilgisayarlarda, tabletlerde, Windows Phone cihazlarında ve Xbox konsollarda çalışacak bir uygulama yapma imkanı yazılımcılar tarafından sevinçle karşılanması muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER