Teknoloji

Microsoft cihaz birimi şefine göre gelecekte tek bir Windows versiyonu olacak

Microsoft halihazırda çeşitli cihazlar için Windows 8, Windows RT ve Windows Phone olmak üzere üç farklı işletim sistemi sunuyor. Ancak şirket uzun vadede bu işletim sistemlerini tek bir çatı altında toplamayı planlıyor. Geçtğimiz hafta düzenlenen UBS Küresel Teknoloji Konferansı’nda konuşan Microsoft’un cihaz birimi şefi Julie Larson-Green, bu dönüşümün ipuçlarını verdi ve uzun vadede üç farklı işletim sistemi sunmayacaklarının altını çizdi.

windows-8-start-230413

Benzer bir mesajı daha önce de Windows şefi Terry Myerson vermiş ve telefonları Windows RT’nin geleceği olarak göstermişti. Microsoft halihazırda Windows ve Windows Phone’un uygulama mağazalarını birleştirmek için çalışmalarını sürdürürken, bu plan doğrultusunda her iki uygulama mağazası da ilk etapta ortak ve basitleştirilmiş bir yazılımcı kayıt sürecine sahip olacak. Microsoft’un Windows 8.1’e yapacağı iyileştirmeler ve Windows Phone 8.1 güncellemesinin yayınlanmasıyla birlikte bu yönde atılan adımların sayısının da artması bekleniyor. Pil ömrü sıkıntısına neden olmayan ve güvenlik riskleri getirmeyen daha mobil bir işletim sisteminin var olduğunu düşündüklerini söyleyen Larson-Green, bu vizyona olan inançlarının doğrultusunda yürümeye devam ettiklerini dile getirdi.

Microsoft’un Windows işletim sistemlerini tek potada toplama yönündeki hamleleri devam ederken, giyilebilir aksesuarlar da şirketin ilgi alanları içinde bulunuyor. Larson-Green sensörlerin insanların düşünce yapıları içinde önemli bir yere sahip olacağını belirtirken, Microsoft’un 1.5 inç ekranlı ve Surface konnektörüne sahip bir akıllı saat üzerindeki testlerini sürdürdüğü iddia ediliyor. Google Glass benzeri bir aksesuarın da Microsoft tarafından test edildiği söylentiler arasında yer alıyor.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER