Teknoloji

Leica’dan sınırlı sayıda M9 Titanium Edition

Yüksek fiyatlı fotoğraf makineleri arasında Leica’nın ayrı bir yeri vardır. Bu şirket birçok özelliği ve estetikle buluşturan fotoğraf makineleri geliştirmekle meşhur, ancak bu cihazların üstündeki fiyat etiketleri de bir hayli yüksek rakamlara sahiptir. Ancak M9 Titanium Limited Edition ile şirket kendini de aşmış görünüyor. Leica ve Volkswagen çalışanları tarafından geliştirilen ve sınırlı sayıda üretilen Titanium fotoğraf makinesi kullanılmaya kıyılamayacak ve sadece bakınılmakla yetinilecek bir ürün gibi görünüyor.

M9’un biraz daha süslenmiş hâli olan Titanium versiyonunda Audi’nin otomobillerinde kullanılan deri kullanılmış. Kameraya yapılan diğer eklemenin arasında parmak izi önleyici tabaka, iki farklı boyutta el kayışı ve LED’lerle aydınlatılmış çerçeve bulunuyor. Makineyle birlikte 35mm Summilux F/1.4 prime lens, kılıf ve lens kutusu da ambalajın içinde geliyor. Ayrıca yeni bir elektronik aydınlatma sisteminin de eklentiler arasında bulunduğunu söylemeden geçmeyelim.

Ne yazık ki, Leica bunlardan sadece 500 tane üretmiş durumda. Sınırlı sayıda olunca ve lüks havası taşıyınca fiyat da o kadar yükseliyor. Leica bu makine için 22 bin avroluk fiyat belirlemiş. Makinelerin Kasım ayı içinde çıkması bekleniyor.

İlgili – Leica Rumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER