Teknoloji

Leica’dan profesyonellere yeni nesil: SL3 ranıtıldı

leica sl3

Leica’nın SL serisi, aynasız kameralar arasında profesyonel fotoğrafçılara her zaman Canon ve Sony gibi rakiplerine benzer bir kullanım deneyimi sunmuştur. Bu geleneği sürdüren Leica, SL3 modelini 60 megapiksel (MP) çözünürlüğünde, yeni bir faz algılamalı otomatik odaklama sistemi, 8K video kaydı kapasitesi ve daha birçok yenilikle piyasaya sürdü.

Yeniliklerle dolu Leica SL3

Yeni model, M11 telemetre ve Q3 kompakt modelleri ile aynı sensöre sahip olmasına rağmen, SL2’ye oldukça benzer ve 767 gram ağırlığında oldukça ağır bir yapıya sahip. Ayrıca, IP54 derecesiyle -10 ile 40°C arasındaki hava koşullarında toz, nem vb. endişesi olmadan çekim yapabilme imkanı sunuyor.

Tasarımındaki en büyük değişiklik, sol üstte yer alan ve istediğiniz gibi özelleştirebileceğiniz yeni bir kadranın eklenmesi. Arka tarafta, Leica üç ana butonu (oynat, fonksiyon ve menü) sağa taşıdı ve güç anahtarını bir butona dönüştürdü.

SL3, önceki modellere kıyasla 3,2 inçlik 2,3 milyon noktalı bir LCD ekranla geliyor ve bu modelde ekran yalnızca eğilebiliyor, ancak dönebilmiyor. Elektronik vizör de, daha yüksek çözünürlüklü 5,76 milyon noktalı 0,78x OLED versiyonuna güncellendi. Depolama açısından hem CFexpress tip B hem de SD UHS-II hafıza kartlarını destekliyor. Tam boyutlu HDMI ve USB-C şarj portlarına ek olarak mikrofon/kulaklık jaklarına sahip.

Yeni sensör, SL2’deki 47 MP’den 60 MP’ye önemli bir artış sağlıyor. Sony’nin A7R V modelinde kullanılan sensöre benzer olması muhtemel olan bu sensör, 50-100,000 geniş yerel ISO aralığını destekliyor ve iddia edilen 15 durak dinamik aralığa sahip.

15fps’ye kadar seri çekim yapabilen SL3, daha önemlisi, şirkete göre daha hızlı ve daha zeki olan yeni bir faz algılama AF sistemine sahip. Bu sistem, faz algılama, kontrast ve nesne otomatik odaklamayı birleştirerek daha hızlı ve tutarlı performans sunuyor. Yüz ve göz algılama özelliklerinin yanı sıra yeni bir hayvan algılama özelliği de içeriyor. Bu, Leica’ya göre, aksiyonu takip etmede de daha iyi performans sunacaktır.

Video konusunda SL3, dahili olarak DCI 8K 8192 x 4320’de 30 fps ve DCI 4K’da 60p’ye kadar maksimum 600Mb/s bitrate ile kayıt yapabiliyor. Ayrıca, HDMI çıkışı üzerinden harici olarak da DCI 8K ve DCI 4K’da 60fps’ye kadar kayıt yapabiliyor. Bu çözünürlükler, L-Log Rec. 2020 ve HLG Rec. 2020 seçenekleriyle 10-bit olarak mevcut. ProRes kaydını destekliyor, ancak bu yalnızca 1080p’ye kadar.

Beklendiği gibi SL3, 6.995 dolarlık fiyatıyla ucuz değil, ancak 9.000 dolarlık M11 modelinden önemli ölçüde daha uygun fiyatlı. Yurt dışında, B&H Photo Video ve diğer yerlerde satışa sunulmuş durumda bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER