Ulaşım

Audi, elektrikli araç yarışına düşük maliyetli modelle katılıyor

audi q6 e-tron

Elektrikli araç (EV) sektörü, son yıllarda teknolojik ilerlemeler ve çevresel duyarlılıkla birlikte büyük bir dönüşüm geçiriyor. Bu dönüşümün ön saflarında yer alan Audi, elektrikli araç yelpazesini genişletme planları kapsamında, daha uygun fiyatlı yeni bir modelin müjdesini verdi. Yeni giriş seviyesi elektrikli araç, markanın elektrikli araç gamında Q4 e-tron modelinin altında bir pozisyona sahip olacak.

Audi, bu hafta tanıttığı yeni nesil premium orta boy elektrikli SUV olan Q6 e-tron ile birlikte, daha küçük ve maliyeti daha düşük bir elektrikli araç üzerinde çalıştığını duyurdu. Audi CEO’su Gernot Döllner, “Geniş kapsamlı bir ürün inisiyatifi başlatmanın başlangıcı” olarak nitelendirdiği bu hamle ile Audi’nin elektrikli geleceğe olan inancını vurguladı. Döllner, otomobilin geleceğinin elektrik olduğuna dair kamuoyundaki tartışmalara rağmen hiçbir şüphe olmadığını belirtti ve Audi’nin 2027 yılına kadar tüm ana segmentlerde elektrifikasyonu tamamlayacağını ve tamamen elektrikli bir hedef portföyü belirlediğini ifade etti.

Audi’nin A1 ve Q2 modellerini piyasadan çekmesiyle, A3 ve Q3 modelleri markanın en küçük modelleri haline geldi. Döllner, Q4 E-tron’un altında konumlanacak ek bir elektrikli model geliştirme sürecinin başladığını duyurdu. Bu yeni araç, Ingolstadt’ta yeni Q6 e-tron ile birlikte üretilirken, “harika, benzersiz ve bağımsız bir araç konsepti” olacağı vurgulandı.

Döllner, yeni elektrikli aracın tasarımı veya teknik özellikleri hakkında spesifik bilgiler paylaşmaktan kaçınsa da, Audi’nin SUV modellere olan eğilimi göz önünde bulundurulduğunda, giriş seviyesi EV’nin Q3 modelinin elektrikli bir kardeşi olarak crossover tarzı bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Bu aracın Volkswagen’in MEB platformu üzerinde geliştirilmesi beklenirken, daha önce Q6 E-tron için kullanılan yeni PPE platformunun aksine bir tercih olacağı ifade edildi. Döllner, hangi platformun kullanılacağına dair kesin bir kararın henüz alınmadığını belirterek, gelecekteki planlamalarda değişiklik olabileceğinin sinyallerini verdi.

İLGİLİ HABERLER