Manşetler

İlk BlackBerry QNX telefonu küçük bir BlackBerry PlayBook olabilir

RIM’in 2012 yılında beklenen QNX tabanlı akıllı telefonuyla ilgili kafa karıştırıcı dedikodular ortalıkta dolaşıyor. RBC Capital Markets analisti Mike Abramsky’nin iddiasına göre, RIM’in ilk QNX cihazı bu haftanın başında dedikodusu yapılan Colt yerine küçük bir PlayBook olacak. Söz konusu cihaz 7 inç’lik BlackBerry PlayBook tablete benzeyecek, ancak 4 inç ekran ve çift çekirdekli işlemci barındıracak.

Abramsky’ye göre bu cihazda çift kamera, bağımsız bir e-posta uygulaması ve RIM Android uygulama oynatıcısı da bulunacak. Bu iki yazılım bileşeninin yıl sonuna doğru PlayBook tablete de gelmesi bekleniyor.

Daha önce çıkan QNX tabanlı Colt dedikodularına göre RIM, Bold serisi gibi hem dokunmatik ekran hem de geleneksel QWERTY klavyeyi bir arada barındıran, ayrıca 1 GHz’lik tek çekirdekli işlemciye sahip bir cihaz çıkaracaktı. Aslında bu ihtimal de varlığını korumaya devam ediyor.

Ne var ki, Abramsky RIM’in 2011 serisiyle fazla bir başarı yakalayacağını düşünmüyor. BlackBerry 7’nin RIM’in geleceği konusunda negatif olan yatırımcı bakışını derin bir şekilde tersine döndürmeyeceğini düşünen Abramsky 2012 yılında beklenen QNX cihazlarının başarı ya da başarısızlık konusunda daha iyi bir görüş sunacağına inanıyor. Analist, 2011 içinde yedi adet BlackBerry 7 cihazının çıkmasını bekliyor.

İlgili – BGR

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER