Teknoloji

Nokia N9 Büyük Britanya’da da piyasaya çıkmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-n9-2011-06-21-9Nokia’nın N9’u ABD’de piyasaya sürmeyeceğini açıklamıştı. Büyük Britanya’nın da benzer bir akıbete uğrayıp uğramayacağı konusunda şüpheler vardı ki, Finlandiyalı şirketin paidContent’e yaptığı açıklama belirsizlikleri dağıttı sayılır. Nokia, her ne kadar N9 çok olumlu tepkiler almış olsa da, bu cihazı Büyük Britanya pazarına sürme düşüncesinin olmadığını açıkladı.

Birçok kesim tarafından beğeniyle karşılanan MeeGo tabanlı akıllı telefon Nokia N9’un, Nokia’nın Windows Phone cihaz satışlarını gölgeleyip gölgelemeyeceği şüphesi oluşmuştu. Bu durum Nokia’nın Microsoft’a geçişle yanlış yaptığı algısına neden olabilirdi. Bu riski göze almak istemeyen Nokia büyük pazarları sadece Windows Phone için hazırlıyor gibi görünüyor.

Nokia N9’un satışa çıkacağı ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Bu cihazın Türkiye lansmanı önümüzdeki pazartesi günü yapılacak. Bu durum, Nokia’nın hem N9’u hem de önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği Symbian telefonları esas olarak gelişmekte olan pazarlarda piyasaya süreceği şeklinde yorumlanabilir. Bununla birlikte Windows Phone cihazlarının 2012’de Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

İlgili – paidContent

İLGİLİ HABERLER