Teknoloji

Fransa IŞİD destekçisi web sitelerini ziyaret eden kişiyi tutukladı

fransa dijital
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fransa IŞİDFransa’yı da teknoloji ve internetle ilişkisi gelgitli ülkeler arasında saymak pek yanlış olmayacaktır. Geçtiğimiz günlerde bu gelgitli ilişkiye örnek verilebilecek bir olay daha yaşandı. Fransa IŞİD destekçisi web sitelerini sıklıkla ziyaret eden bir kişiyi iki yıl hapis cezasına çarptırdı.

France Bleu’da yer alan habere göre, şüpheli “Gerçek İslam ve sahte İslam arasındaki farkı anlamak için” bu siteleri ziyaret ettiğini belirtti. Ancak deliller, şüphelinin öne sürdüğü gerekçeleri doğrulamıyor. Yerel kaynaklarda yer alan haberlere göre, şüphelinin bilgisayarının duvar kağıdında IŞİD bayrağı bulunuyordu. Şifresinin ise geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Paris saldırılarıyla ilişkili olduğu belirtiliyor. Telefonunda IŞİD ile ilgili video ve görsellerin olduğu söylenen şüphelinin yakın zamanda sakal bıraktığı, ailesiyle din konusunda sert tartışmalara girdiği ve şalvar giymeye başladığı da bilgiler arasında yer alıyor. Şüpheli, 2 yıl hapis cezasına ek olarak 30 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Fransa IŞİD ile mücadele için internete yoğun baskı uyguluyor

Mahkemeden The Verge sitesine yapılan açıkalamaya göre, şüphelinin bilgisayarında bir saldırı planına rastlanmadı. Buna ek olarak, şüphelinin ilk başta yetkililer tarafından soruşturulmadığı ve sonrasında sürece dahil edildiği belirtildi. IŞİD ile mücadele önlemleri çerçevesinde internete yoğun baskı uygulayan Fransa, bu doğrultuda ülkedeki web faaliyetlerini sıkı biçimde izliyor. Terörle mücadele adına internet üzerinde bu denli yoğun gözetim faaliyetinin uygulanması, gizlilik savunucularının tepkisini çekiyor.

İLGİLİ HABERLER