Teknoloji

İngiliz bakanlar kabine toplantılarına Apple Watch ile giremeyecek

apple watch

apple watchİngiltere’de hükümette yer alan bakanlar, kabine toplantılarına Apple Watch ile katılamayacak. Söz konusu kararın altında cihazların saldırıya uğraması eksenindeki güvenlik endişeleri yatıyor. The Telegraph’ta yer alan habere göre, hükümet akıllı saatin mikrofonuyla önemli konuların konuşulduğu toplantıların dinlenmesinden endişe ediyor. İngiltere’nin bu yönde bir eylem gerçekleştirmesinden çekindiği ilk grup ise Rus casuslar.

ABD geçtiğimiz hafta Rusya’yı Demokrat Parti Kongresi’ne siber saldırı düzenlemeye çalıştığı gerekçesiyle resmi biçimde suçlamıştı. Dolayısıyla İngilizlerin bu yöndeki korkusunun “anlaşılabilir bir paranoya” olduğu söylenebilir. The Telegraph gazetesine konuşan bir İngiliz hükümet yetkilisi, “Ruslar her şeye siber saldırı düzenliyor.” sözüyle resmi yaklaşımı ve endişenin boyutunu açık biçimde ifade ediyor.

İngiliz hükümetinin Apple Watch yasağına pek de şaşırmamak gerekiyor. Cep telefonları uzun süredir ülkenin kabine toplantılarına alınmıyor. Bu kısıtlamayı akıllı saatleri de kapsayacak biçimde genişletmek de kulağa oldukça mantıklı geliyor. Sonuçta akıllı telefon ve saatler temelde aynı elektronik bileşenleri barındırıyor ve aynı güvenlik açıklarına karşı hassasiyet taşıyor.

Apple Watch Avustralya’da da kabine toplantılarına alınmayacak

İngiltere, Apple’ın akıllı saatlerinin kabine toplantılarında kullanılmasını yasaklayan tek ülke değil. Avustralya da benzer bir yasağı hayata geçirdi. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull’un danışmanı, giderek daha fazla cihazın internete bağlı günümüzde iletişim güvenliğinin daha hassas bir konuya dönüştüğünü belirtti. Danışman, günümüzde hükümetlerin elektronik cihazların olmadığı bir ortamda toplanmasının önemli olduğunun da altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER