Ulaşım

Maserati elektrikli otomobil üretimine 2020’de başlamayı planlıyor

maserati elektrikli otomobilLüks otomobil üreticilerinin elektrikli otomobillere olan ilgisi her geçen gün artıyor. Bu kervana katılan son şirket ise İtalyan Maserati oldu. Fiat Chrysler grubu çatısı altında bulunan Maserati elektrikli otomobil üretimine 2020 itibarıyla başlamayı planlıyor.

Car & Driver’a bir röportaj veren Maserati’nin baş mühendisi Roberto Fedeli, ilk elektrikli otomobillerinin tasarımını 2019 itibarıyla gözler önüne çıkarmayı istediklerini belirtti. Fedeli üretim başlangıcı içinse 2020’yi işaret etti. Söz konusu otomobilin Maserati’nin genel çizgisini yansıtması ve iki kapılı ama büyük bir model olması bekleniyor.

Maserati elektrikli otomobil pazarına son giren lüks araç üreticilerinden biri olacak

Maserati elektrikli modelini mümkün olan en kısa sürede hazır hâle getirmeyi amaçlıyor. Ancak Fedeli, kendileri gibi lüks araçlar üreten rakiplerine kıyasla elektrikli otomobil pazarına giriş konusunda biraz geç kaldıklarını kabul ediyor. Yine de iyimserliğini koruyan Maserati yöneticisi, bunu rekabette kendilerine farklılık kazandıracak bir şey sunmak için kullanabileceklerini düşünüyor.

Maserati’nin elektrikli otomobil pazarındaki ana rakibi Tesla olmayacak. Ancak bu durum İtalyan şirketinin pazarın en çok konuşulan ismine laf atmasını engellemiyor. Tesla’nın araçlarının yapımını ve kalitesini 1970’lerdeki Alman otomobillerine benzeten Fedeli, şirketin çözümlerinin en iyisi olmadığını savundu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER