Ulaşım

Apple sürücüsüz otomobil ekibini büyütmeye devam ediyor

apple covid-19 satın alma

apple surucusuz otomobilApple sürücüsüz otomobil teknolojisi üzerine yaptığı çalışmalarında ciddi olduğunu gösteren adımlar atmaya devam ediyor. Cupertino merkezli şirket, daha önce BlackBerry’de otomotiv yazılımı ekibinin yönetimini üstlenen Dan Dodge’u bünyesine kattı.

Dan Dodge, 2010’da BlackBerry tarafından satın alınan QNX’in kuruculuğunu üstlenmiş ve CEO’luğunu yürütmüştü. Şirketinin satışının ardından Dodge da BlackBerry çatısında çalışmaya başlamıştı.

Apple sürücüsüz otomobil projesinin direksiyonunda Bob Mansfield oturuyor

Dan Dodge, “Project Titan” olarak anılan elektrikli ve sürücüsüz otomobil projesinde Bob Mansfield ile birlikte çalışacak. Uzun yıllar boyunca Apple’da görev yapan Mansfield, kısa süre önce sürücüsüz otomobil projesinin başına getirilmişti.

Dodge, yeni otonom sürüş sisteminin araştırma ve geliştirme aşamasına katkıda bulunacak. Dodge’un sahneye çıkışı, Apple’ın sadece kendi otomobilini geliştirmekle ilgilenmediğini ve otonom sürüş sistemine de özel bir dokunuş eklemenin peşinde olduğunu gösteriyor.

Apple’ın 2020’de yollara çıkmasını planladığı otomobilin tasarımı için yüzlerce kişiyi işe aldığına dair haberler de gündemde yer buluyor. Ancak şirketin 2020 hedefini tutturup tutturamayacağı konusunda henüz somut ifadeler kullanmak mümkün olmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER