Teknoloji

Apple gelecek nesil iPhone’a “slow-motion” video çekim özelliği ekleyebilir

Apple’ın en son iOS 7 beta sürümüne eklediği kodlar arasında yer alan bir ayrıntı Cupertino şirketinin gelecek nesil iPhone modeli için slow-motion video çekim özelliğini test ettiğini gösteriyor. Mogul kod adıyla anılan bu video özelliği sayesinde iPhone sahipleri fevkâlade hızlı ve yüksek hassasiyetle video çekimi gerçekleştirebilecek.

apple-ios-7-kamera-100713

Yapılan hız testlerine göre Mogul iPhone’un 120 FPS, yani saniyede 120 çerçeve hızında video çekmesine izin veriyor. Bu kadar yüksek çerçeve hızında yapılan çekimlerle detaylar yavaş çekim video izler gibi görüntülenebiliyor.

Mogul’un Panorama, Kare, Video, Standart ve Filtreler gibi farklı bir Kamera uygulaması seçeneği olması bekleniyor. iOS 7 beta 3’te referans kodlarının bulunduğu Mogul iPhone 5 gibi mevcut cihazlarla, muhtemelen donanımsal kısıtlamalar nedeniyle etkinleştirilemiyor. Bu arada iPhone 5’in de saniyede 30 kare hızında video çekimi yaptığını belirtmeden geçmeyelim.

iOS 7 beta 3 içinde Mogul’un yer alması Apple’ın bu slow-motion video çekim işlevine iOS 7’nin sonbaharda beklenen final sürümünde yer vereceği anlamına gelmiyor. Muhtemelen bu işlev mevcut cihazlara bir güncelleme olarak sunulmayacak ve gelecek nesil iPhone’un ayırt edici özelliklerinden biri olacak. Haberin kaynağı 9to5Mac sitesi tam olarak doğrulatamasa da, Apple’ın gelecek nesil iPhone modeli için Mogul’un üzerinde sıkı şekilde çalıştığını iddia ediyor.

İlgili >> 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER