Teknoloji

ZTE yenilikçi bir katlanabilir telefon hazırlığı içinde

ZTE ABD

Royole’un yeni katlanabilir cihazlar için ZTE ile iş birliği yapacağı mart ayında ortaya çıkmıştı. ZTE’nin geliştirme departmanının bu ortaklık için oldukça sıkı çalıştığı, yeni bir patent sayesinde anlaşılıyor. Bu patent dosyası, ekranı üç defa katlanabilen bir telefonu gösteriyor.

Üç defa katlanabilen telefonlar daha önce de görülmüştü. Örneğin, çift menteşeli cihazlar tamamen açıldığında ortaya tek bir ekran çıkabiliyor. TCL gibi şirketler üç kez katlanabilen ve hatta dürüm gibi sarılabilen ekranlara sahip telefon tasarımlarını sergilemişti.

ZTE’nin ekran konusundaki cesur ve yenilikçi tavrının geçmişi de oldukça uzun. Şirket, 2017’de tam boy iki ekrana sahip Axon M modelini çıkarmıştı. Esnek ekran taşımayan Axon M’i “katlanabilir telefon” olarak tanımlamak pek mümkün olmasa da, iki ekranın birleştirilmesi bu telefona “yenilikçi” bir hava katmıştı.

Peki ZTE’nin üç defa katlanabilen ekran patentinin ne gibi özellikleri var? Şu an için bu konuda detaylar oldukça sınırlı. Burada asıl önemli unsur, ekranın katlanma şekli olacak gibi görünüyor. Ana ekranın iki tarafında da birer menteşe bulunması, bu menteşelere de “yarım ekran”ların bağlı olması bekleniyor. Menteşeler açılıp yarım ekranlar ortaya çıktığında standart ekran boyutunun ikiye katlanabileceği belirtiliyor.

Patent dosyasının Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’ne sunulması, cihazın sadece Çin’de piyasaya çıkabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. ZTE uluslararası pazara pek girmediği için bu ihtimal kulağa epey mantıklı geliyor. Yine de, bu patentin gerçek bir telefona dönüşüp dönüşmeyeceğini görmek için de bir süre beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER