Teknoloji

ZTE Blade V9 ve Blade V9 Vita Ön İnceleme

zte blade v9
ZTE Blade V9

ZTE, Mobil Dünya Kongresi’nden hemen önce yeni Android telefonları Blade V9 ve Blade V9 Vita’nın duyurusunu gerçekleştirmişti. MWC 2018’deki ZTE standına uğrayarak bu iki Android telefonunu ön incelemeden geçirme fırsatı elde ettik.

ZTE Blade V9, ikili içindeki orta segment telefon. Ön ve arka yüzü camla kaplı, kenarları ise alüminyumdan yapılmış çerçeve çevreliyor. Arkada parmak izi okuyucu da bulunuyor. Cam yüzeyin altı dokulu bir yapıya sahip, bu da cihaza hoş bir hava katıyor. Parmak izi okuyucu da arkada, işaret parmağının zahmetsizce temas edebileceği bir noktada yer alıyor. 18:9 görüntü oranlı ekranı ve dar ekran çerçevesi sayesinde 5.7 inç ekranlı bu cihaz, normalden daha dar bir yüzey alanına sahip. 7.5 mm. ile de ince bir profilin varlığı söz konusu. Üstelik hafif bir telefon, bu yazıyı hazırlarken teknik özelliklerini kontrol ettiğimizde, 140 gram ağırlığının olduğunu görünce şaşırmadık.

Blade V9’un ekranı 1080 x 2160 piksel çözünürlüğe sahip. 424 ppi piksel yoğunluğuyla bu ekran yeterli keskinliği ve netliği sunuyor. Parlaklık ortalama seviyede, cam yüzeyin yansımasının biraz yüksek olmasına bağlı olarak parlak ışık altında görüşte biraz zorluk yaşanabilir.

V9’u Snapdragon 450 yongaset çalıştırıyor. 32 GB / 3 GB RAM ya da 64 GB / 4 GB RAM gibi iki farklı konfigürasyon mevcut. Her iki durumda da telefonun günlük işleri rahatlıkla yerine getirebileceğini tahmin ediyoruz. microSD kart yuvası da kapasitesi 256 GB’ye kadar varan kartları destekliyor. Bunun yanı sıra 3100 mAh kapasiteli pil de mevcut.

Kamera tarafında, ZTE Blade V9 da çift arka kamera modasına uyuyor. 16 megapiksel, f/1.8 diyafram açıklıklı, otomatik odaklı ana kameranın yanında 5 megapiksel, sabit odaklı ikinci bir kamera yer alıyor. Bu sayede V9 ile portre ya da bokeh fotoğraflar çekilebiliyor. Öndeki 8 megapiksel sabit odaklı kamera da, yazılım yardımıyla portre fotoğraflar çekmeye izin veriyor.

Blade V9 Vita ise, Blade V9’un tasarımından izler taşıyan, ancak onun daha mütevazı görünümlü bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Bu telefonun ön yüzünü tamamen kaplayan cam, kenarlarda plastikle buluşuyor ve bu plastik arka yüzü de kesintisiz biçimde kaplıyor. 5.45 inç, 18:9 görüntü oranlı ve dar çerçeveli ekranı sayesinde Blade V9 Vita da kompakt bir cihaz sınıfına rahatlıkla sokulabilir. Tıpkı V9 gibi, V9 Vita da tek elle rahatlıkla kullanılabilir, cepte zahmetsizce taşınabilir.

V9 Vita’nın işlemcisi Snapdragon 435; 32 GB / 3 GB RAM ya da 16 GB / 2 GB RAM seçenekleri bulunuyor. Kameraların tarafında da Blade V9’a göre özelliklerin indirgendiğini görüyoruz. Arkada 13 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü kameralar bulunuyor. Öndeki kameranın çözünürlüğü de 5 megapiksele iniyor. Arka kamera ile portre ve bokeh modları da kullanılabiliyor. Blade V9’da 3100 mAh kapasiteli pil varken, V9 Vita’da 3200 mAh gibi, daha yüksek kapasiteli bir pilin bulunduğunu görüyoruz. Bu pil de iki güne varan çalışma imkanı sunacaktır.

zte blade v9 vita
ZTE Blade V9 Vita

Her iki telefonda da Android 8 Oreo yüklü olarak geliyor. ZTE, kullanıcı arayüzüne müdahalesini duvar kağıtlarıyla sınırlı tutmuş. Genel olarak saf Android deneyiminin sunulduğunu söyleyebiliriz.

Hem Blade V9 hem de Blade V9 Vita, büyük sayılabilecek ekranlarına rağmen, dar çerçeve ve 18:9 görüntü oranı sayesinde kompakt gövdelerle geliyor. Biri giriş, diğeri orta segmentte olmasına rağmen, tasarımlarının beğenimizi kazandığını belirtmeliyiz. Ne var ki, ekranlar konusunda beklentilerinizi karşılamayabilir. V9’un ekranının parlaklığının ortalamalarda gezindiğini söylemiştik. V9 Vita’nın 720p ekranı ise parlaklık bakımından daha büyük ekranlı kardeşinden geride kalıyor.

İLGİLİ HABERLER