Teknoloji

ZTE Blade V9 ve Blade V9 Vita’yı gözler önüne çıkardı

zte blade v9ZTE, uygun fiyatlı cihazlarıyla akıllı telefon pazarında adından söz ettirmeyi başarıyor. Şirket, hem amiral gemilerinde hem de giriş seviyesi cihazlarında ödenen paraya paralel bir kullanım deneyimi yaşatıyor. ZTE Blade V9 ve Blade V9 Vita ile portföyünü genişletmeyi sürdürüyor.

Blade V9, parlak kasasıyla dikkat çekiyor. Metal kasayı hem önde hem de arkada cam bir panel kaplıyor. Akıllı telefonun arkasında çift lensli bir kamera kurulumu ve parmak izi tarayıcısı göze çarparken, ön tarafta 18:9 görüntü oranına sahip 2160 x 1440 piksel çözünürlüklü 5.7 inç ekran bulunuyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 450 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine eşlik edecek kurulum konusunda kullanıcılara 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ile 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanından oluşan iki seçenek sunuluyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3100 mAh kapasiteli pil sağlıyor.

Blade V9’un arkasındaki 16 megapiksel çözünürlüklü lense fotoğraflara derinlik kazandıran 5 megapiksel çözünürlüklü lens eşlik ediyor. ZTE, kamera kurulumunun düşük ışık performansına ayrıca dikkat çekiyor. Telefonun önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

Akıllı telefon kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkıyor. Micro USB girişinin varlığıyla hayal kırıklığı yaratan Blade V9’da 3.5 mm. kulaklık jakı varlığını koruyor.

Blade V9 Vita, V9 ile aynı özelliklere sahip gibi görünse de; daha küçük, daha az güçlü ve daha uygun fiyatlı olmasıyla ayrı bir yerde konumlanıyor. Telefonda 18:9 görüntü oranına sahip 5.45 inçlik bir ekran bulunuyor. V9 Vita’nın kalbinde 1.4 GHz, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 435 yonga seti yer alıyor. Bu yonga setine 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı ya da 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. V9 Vita’da pil kapasitesi çok az artıyor ve 3200 mAh’ye yükseliyor. Telefonun arkasında 13 ve 2 megapiksel, önünde ise 5 megapiksel çözünürlüklü lens bulunuyor.

ZTE Blade V9, Avrupa’da 269 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. ZTE Blade V9 Vita ise 179 avrodan başlayan fiyatlarla müşterilerle buluşacak.

İLGİLİ HABERLER