Teknoloji

ZTE Axon 30 iyileştirilmiş ekran altı kamera sistemiyle geliyor

zte axon 30
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen yıl çıkan ZTE Axon 20 5G, ekranının altına yerleştirilen bir ön kamerayla satılan dünyanın ilk akıllı telefonu olmuştu. Bu, telefon teknolojisi için etkileyici bir adımdı, ancak ön kamerası iyi bir performans göstermiyordu. Üstelik belirli ayarlarda modül ekranı bozuyordu. Şimdi ZTE, selefine göre bazı iyileştirmeler sunan güncellenmiş Axon 30 aynı denemeyi tekrar yapıyor.

ZTE Axon 30 Qualcomm’un Snapdragon 870 5G yonga setiyle çalışan bir telefon. 120 Hz yenileme hızına ve FHD+ çözünürlüğe sahip 6.92 inç AMOLED ekrana sahip. Cihazın arkasında 64 megapiksel ana, 8 megapiksel 120 derece geniş açı, 5 megapiksel makro lens ve ek bir alan derinliği lensi bulunan dörtlü kamera dizisi var. Pil 4200mAh kapasiteye ve 55W hızlı şarja sahip. GSMArena‘ya göre telefonu 6GB / 8GB / 12GB RAM ve 128GB / 256GB UFS 3.1 depolama seçenekleriyle satın almak mümkün olacak.

Tabii ki, Axon 30 için en ilginç güncellemeler, ekran altı kamerada yatıyor. Bu ekran altı modüllerin çalışması için, ekranın o alanında, oldukça yeni bir gelişme olan ve normal ekran teknolojisine kıyasla çok daha düşük kaliteli olan şeffaf malzemelerin kullanılması gerekiyor. Axon 30 için ZTE, bu alandaki piksel yoğunluğunu 200 PPI’dan 400 PPI’ye, yani iki katına çıkardığını ve bunun ekranla daha sorunsuz bir entegrasyon sağlayacağını söylüyor.

ZTE, ekran altı kameranın kendisini de geliştirdiğini söylüyor. Twitter’ın önemli sızıntı kaynaklarından Ice Universe tarafından paylaşılan fotoğraf, Axon 30 ön kamerasında ilerlemeler olabileceğini gösteriyor:

Ice Universe’nin belirttiği gibi, yukarıdaki resim açık havada bol ışıkla çekildi ve bir Twitter kullanıcısının kamerayı daha kötü koşullarda denemeleri gerektiğini söylemesine yanıt olarak Ice Universe, performansın düşük olduğu şeklinde bir cevap verdi.

Ayrıca Ice Universe tarafından paylaşılan bir başka fotoğraf ise ekran kapalıyken çekilmiş:

ZTE Axon 30 ilk olarak Çin’de piyasaya çıkıyor. GSMArena satışların 3 Ağustos’ta başlayacağını bildiriyor. Fiyat, 6GB / 128GB modeli için 2198 CNY (2895 TL) ve 12GB / 256GB versiyonu için 3098 CNY (4081 TL) seviyesinden başlıyor. Dünya çapında piyasaya çıkış ve söz konusu fiyat bilgileri ise daha sonra açıklanacak.

İLGİLİ HABERLER