Teknoloji

Ekran içi ön kameralı ilk telefon ZTE Axon 20 5G resmiyet kazandı

zte axon 20 5g

Ön panelin tamamen ekranla kaplı olduğu akıllı telefonlar üretme konusundaki en büyük sıkıntı, ön kamerayı yerleştirecek yeri bulmak. Çentikler giderek küçülürken, delikli ekranlar da giderek yaygınlaşıyor. Açılır veya döner kamera çözümleri de kullanılsa da, pek çok kişinin beklediği asıl çare ön kameranın doğrudan ekranın içine yerleştirilmesiydi. ZTE Axon 20 5G beklenen çözümü son kullanıcılara götüren ilk telefon olarak resmiyet kazandı.

Türünün ilk örneği olmak, Axon 20 5G’yi ayrıcalıklı bir yere koyuyor. Bu yeni teknolojiyi kullanmak, ekranın montaj süreci için de bazı değişikliklerin yapılmasını gerektiriyor. Ekran içi kamera teknolojisindeki en büyük sıkıntı olarak sensöre ulaşan ışık miktarının yeterli olmaması ve bunun da düşük görüntü kalitesine yol açabileceği gösterilmişti. Bu durumu bertaraf etmek için ön kamera sensörünün etrafındaki alanın piksel yoğunluğunun azaltılması da olası sıkıntılar arasında sayılmıştı.

ZTE ilk problemi ekran katmanlarının arasına büyük ölçüde şeffaf ve geçirgen olan özel bir film kaplaması yerleştirerek çözmüş. Akıllı telefonun 32 megapiksel çözünürlüklü ön kamerası özel bir ışık algılama sensörüne de sahip. Böylelikle kamera her senaryo için yeterli ışık miktarını çekmeyi başarıyor.

zte axon 20 5gZTE’nin kamera etrafında da ekranın genel renk bütünlüğünü bozmayacak bir piksel dizilimi yaptığını belirtmekte fayda var. Son olarak yeni işleme algoritması da görüntü netliğini optimize ediyor.

Axon 20 5G’nin 6.92 inç büyüklüğündeki OLED ekranı FHD+ çözünürlüğe sahip. Bu ekranın yenileme hızı ise 90Hz. 10 bit renk çıkışı, 20.5:9 görüntü oranı ve entegre parmak izi tarayıcısı da Axon 20 5G’nin ekran özellikleri arasında bulunuyor.

Akıllı telefonun arkasında sol üst köşeye dikey olarak sıralanmış dört adet kamera sensörü yer alıyor. Burada ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor.

ZTE Axon 20 5G Snapdragon 765G işlemciyle geliyor

Axon 20 5G’nin kalbinde Snapdragon 765G işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi veren 4220 mAh kapasiteli pil ise 30W hızlı şarj desteğine sahip. Yazılım tarafında ise Android 10’u Mifavor 10.5 kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

zte axon 20 5gZTE Axon 20 5G için siyah, beyaz, pembe ve turuncu olmak üzere dört farklı renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Çin’de 10 Eylül itibarıyla satışa sunulacak. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip baz versiyon için 2198 yuan (2369 TL) ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER