Teknoloji

ZTE Axon 30 5G için uluslararası çıkış tarihi belli oldu

zte axon 30 5g

ZTE Axon 30 5G geçtiğimiz ay gözler önüne çıkmıştı. Şirketin ikinci nesil ekran altı ön kamerasıyla gelen telefonun eylül ayında küresel ölçekte satışa sunulacağı açıklanmıştı. Bu konuda beklenen kesin duyuru da sonunda geldi. Akıllı telefon 9 Eylül’de çok sayıda ülkede kullanıcılarla buluşacak.

Akıllı telefonun 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonu ABD’de 500 dolar karşılığında satılacak. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı isteyenlerin ise 600 dolar ödemesi gerekecek. Axon 30 5G’nin Avrupa fiyatları da 500 ve 600 avro olarak belirlendi.

Axon 30 5G, çok sayıda Avrupa, Orta Doğu ve Asya ülkesinde piyasaya çıkacak. Kanada ve ABD’de de satılacak telefonun piyasaya çıkacağı ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor.

Akıllı telefonun en önemli özelliği ekranın altına yerleştirilen 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera. ZTE bu kamerayı geliştirdiği özel algoritmalarla destekliyor. Kamerayı da içinde barındıran 6.92 inç AMOLED ekran ise Full HD+ çözünürlük sunuyor. Yenileme hızı 120 Hz olan bu ekran, DCI-P3 renk gamının tamamını kapsıyor.

ZTE Axon 30 5G Qualcomm Snapdragon 870 işlemci taşıyor. Akıllı telefonun arkasında ana kamera görevini 64 megapiksel sensörün üstlendiği dörtlü bir sensör bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER