Teknoloji

AirPower gibi çalışan kablosuz şarj matı arayanlara yeni seçenek

zens liberty

Apple, bundan yaklaşık beş ay önce, AirPower adını taşıyan kablosuz şarj matı ürününü rafa kaldırdığını açıklamıştı. Bu aksesuar, 2017 sonbaharında ilk kez gösterilmişti. iPhone, Apple Watch ve AirPods’u aynı anda, bu cihazları üstünde nereye yerleştirirseniz yerleştirin, şarj edecekti.

Zens adı verilen bir kablosuz şarj teknolojileri şirketi, Apple’ın AirPower ile yapamadığını bir şekilde gerçekleştirdi. Zens Liberty adını verdiği ürünle bunu yaptı.

Zens, Liberty’nin 16 adet üst üste binen kablosuz şarj bobini barındırdığını ve bu sayede Qi uyumlu cihazları, matın herhangi bir yerinden şarj edebilediğini söylüyor. Benzerinin AirPower ile de gerçekleşeceği söyleniyordu, hatta AirPower’ın 21 ila 24 arasında bobin barındırdığı söylenmişti.

zens liberty kablosuz şarj matı

Ancak AirPower ile planlanandan farklı olarak, Zens Liberty aynı anda sadece iki cihazı şarj edebiliyor. Her bir şarj işlemi 15W çıkışla gerçekleşiyor, bu da çoğu kablosuz şarj cihazından daha hızlı olduğunu gösteriyor. Bu arada Apple Watch çalışmayabilir, zaten Zens’in tanıtım materyallerinde de bu akıllı saatin bahsi geçmiyor.

Ayrıca Zens Liberty’nin çoklu bobin tasarımının AirPower’ın yaşadığı söylenilen aşırı ısınma ve ABD veya AB düzenlemelerinin izin verdiğinin üzerinde sinyal yayılımı gibi sorunların üstesinden gelip gelmediği bilinmiyor.

Zens Liberty kablosuz şarj matı seçenekleri ve fiyatları

zens liberty kablosuz şarj matı

Zens, yeni kablosuz şarj matının iki farklı çeşidiyle kasım ayında satışa çıkacağını açıkladı. “Kvadrat edition” adlı modeli 139.99 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Bu üründe alüminyum matın üstü güzel görünen bir kumaşla kaplanıyor.

Sınırlı sayıda sunulacak cam versiyonu ise 179.99 dolarlık fiyat etiketini taşıyacak. Bu modelde kumaşın yerini bir cam tabaka alacak. Bu sayede matın şarj bobinleri de görülebilecek.

İLGİLİ HABERLER