Teknoloji

Apple AirPower aşırı ısınma problemi yüzünden mi piyasaya sürülmedi?

apple airpower

Apple AirPower adını verdiği ve aynı anda iPhone, Apple Watch ve AirPods kutusunu şarj edebilen kablosuz şarj ünitesini geçtiğimiz yıl eylül ayında tanıtmıştı. Aradan geçen 1 yıla rağmen hâlâ piyasaya sürülmeyen AirPower’dan Apple’ın geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikte de bahsedilmedi. Bu durum pek çok kişinin aklına “AirPower’a ne oldu?” sorusunu getirirken; aşırı ısınma, iletişim ve parazit problemlerinin gecikmeye neden olduğu söyleniyor.

AirPower‘ın hâlâ piyasaya çıkamamasını değerlendirenler, Cupertino merkezli şirketin olması gerekenden çok daha büyük bir lokma yemeyi denediğini düşünüyor. Daring Fireball’da yazan teknoloji editörü John Gruber, AirPower’ın çok bobinli tasarımının sorunların merkezinde olduğunu düşünüyor. Bu tasarım nedeniyle AirPower’ın çok fazla ısındığına dair haberler geçtiğimiz haziran ayında gündeme gelmişti. Aradan geçen 3 aylık dönemde aksesuarın piyasaya sürülmemesi, Apple’ın hâlâ soruna bir çare bulamadığını düşündürüyor.

Teknoloji üzerine yazılar yazan bir diğer isim olan Sonny Dickson da John Gruber’in iddiasını doğrularken, sorunların ölçeği konusunda başka bilgiler de veriyor. Dickson’ın verdiği bilgiye göre, Apple AirPower aşırı ısınmanın yanı sıra cihazlarla iletişim kurmakta da zorlanıyor. Bu da aksesuarın cihazların şarj seviyelerini tespit edememesine yol açıyor.

Dickson’a göre, AirPower’ın yaşadığı bir diğer sorun da parazit problemi. Aynı anda birden çok cihazı şarj etmeye çalışmanın sinyalleri karıştırdığı belirtiliyor.

Ne Gruber ne de Dickson, Apple AirPower için bir iptal bilgisi paylaştı. Ancak her ikisi de durumun Apple adına pek de parlak olmadığını belirtiyor. İki yazar da AirPower’ın şirketin tarihine başarısız bir ürün olarak yazılacağını düşünüyor.

Apple AirPower ile ilgili olarak hâli hazırda internet sitesinde bir bilgiye yer vermiyor. Dickson da AirPower’ın aynı isimle ancak bambaşka bir tasarımla birlikte raflardaki yerini alabileceğini belirtiyor. Bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek için beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER