Teknoloji

Zenfone Max ve iPhone 6s Plus pil performansında karşı karşıya – Video

zenfone max

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında duyurulan ve bugünlerde Türkiye’de de satışa sunulacak olan Asus Zenfone Max uzun pil ömrü ve uygun fiyatıyla ne çıkan bir akıllı telefon. Asus Zenfone Max ile iPhone 6s Plus’ı karşılaştırarak telefonunun Apple’ınkinden daha iyi bir pil performansı sergilediğini ortaya koyuyor, üstelik bunu videoyla yapıyor.

Videoda Zenfone Max ve iPhone 6s Plus yan yana görünüyor. Her iki model de filmleri ve dizileri yan yana, pilleri bitinceye kadar oynatıyor. 2750 mAh kapasiteli pile sahip olan Apple’ın akıllı telefonu 5 saat 31 dakika dayanıyor. 5000 mAh kapasiteli pil barındıran Asus’un akıllı telefonu ise 12 saat 45 dakikaya kadar çıkıyor.

Asus, Zenfone Max ile iPhone 6s Plus’ın birbirinden çok farklı akıllı telefonlar olduğundan bahsetmiyor. Daha açık olmak gerekirse, ilk model 5.5 inç, 720p ekran ve Snapdragon 410 işlemciye sahip. Halbuki Apple’ın amiral gemisi akıllı telefonu 5.5 inç 1080p ekran ve Apple’ın üst sınıf A9 işlemcisiyle birlikte geliyor. Sonuç olarak hem neredeyse iki katı kapasitede pil barındırması hem de enerji tüketimi bakımından daha düşük bir grafik ortaya koyabilecek teknik bileşenlere sahip olması Zenfone Max’in avantajlarına dönüşüyor.

Tabii ki, uzun süre dışarıda olanlar, pili uzun süre dayanacak bir telefon arayanlar için Max epey isabetli bir model olacaktır. Telefon şu an için Android Lollipop ile çalışıyor, ancak çok yakında Android Marshmallow güncellemesini alması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Asus ZenFone 2 Laser 6 inç İncelemesi

İLGİLİ HABERLER