Teknoloji

Zeiss ZX1 tanıtıldıktan iki yıl sonra ön siparişe çıktı

zeiss zx1

Tam kare kompakt fotoğraf makinesi Zeiss ZX1, 2018’de tanıtılmıştı. Yerleşik Lightroom CC ve başka sıra dışı özellikler barındıran cihaz hakkında tanıtım sonrasında pek bir şey gündeme gelmemişti. Artık unutulan Android tabanlı ZX1, bir anda B&H Photo’nun internet sitesinde 6 bin dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe çıktı.

ZX1, kompakt bir fotoğraf makinesi için üst sınıf özelliklere sahip. 37.4 megapiksel sensör, 35mm. sabit Zeiss Dragon F/2 lens, 255 bölgeli otomatik odaklama ve 4.3 inç büyüklüğünde 1280 x 720 piksel ekran, bu özellikler arasında göze ilk çarpanlar oluyor.

ZX1’in ekranı Adobe Lightroom CC’yi çalıştırmak için kullanılabiliyor. Ancak düzenlenen görselleri masaüstüne aktarmak için abonelik gerekiyor. Wi-Fi, Bluetooth ve USB-C bağlantıları bulunan ZX1 ile çekilen fotoğraflar başka cihazlara aktarılabiliyor ve bulut servislerine yüklenebiliyor.

Bütün bu özellikler kulağa çarpıcı gelse de, 6 bin dolarlık bir tam kare kompakt fotoğraf makinesinin çok geniş bir kitleye hitap etmeyeceği söylenebilir. Sony RX1 ve Leica Q2 gibi benzer seçeneklerin zamanında görece daha uygun fiyatlarla piyasaya çıkması Zeiss’ın işini zorlaştırıyor.

Zeiss ZX1 için ön siparişler açılsa da, henüz kesin bir çıkış tarihi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER