Teknoloji

Zagg Mophie için 100 milyon dolar ödemeye hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

zagg mophie

iPhone için ürettiği şarj özellikli kılıflarla tanınan Mophie, en az 100 milyon dolarlık bir bedel karşılığında rakiplerinden Zagg tarafından satın alınıyor. İki şirket arasındaki ön anlaşma geçtiğimiz gün kamuoyuna duyuruldu. Anlaşmaya göre Zagg Mophie için 100 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Mophie’nin 1 Nisan 2016 ve 31 Mart 2017 arasındaki mali performansına göre, satış için ekstra para ödenmesi de gündeme gelecek.

Zagg CEO’su Randy Hales, anlaşmanın kârlılığı ve geliri artırmak için çok sayıda fırsat sağladığını dile getirdi ve iki şirketin de gücüne ve dağıtım ağlarına dikkat çekti. Mophie CEO’su Daniel Huang ve şirketin operasyon şefi Shawn Dougherty’nin satış sürecinin ardından görevlerine devam edecekleri ve Hales’e bağlı olarak çalışacacakları belirtildi. Her iki şirketin yönetim kurullarınca onaylanan anlaşmanın ilk çeyrek sona ermeden yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Mophie, JuicePack adını taşıyan şarj özellikli kılıfları ve harici pil ürünleriyle tanınıyor. Zagg CEO’su Randy Hales, yeni yatırımlarının dünya genelinde perakende ağlarıyla güçlü ilişkileri bulunduğuna dikkat çekerken, Mophie’nin portföyünde 140’tan fazla patent bulunduğunu vurguladı.

Yetenekli insanları bir araya getirdiklerini söyleyen Hales, Mophie’nin heyecan verici yönlerinin bulunduğunu belirtti. Mophie için hamle zamanlamalarının doğru olduğunu söyleyen Zagg CEO’su, ortada büyüyen ve doğru istikamette ilerleyen bir operasyon bulunduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER