Teknoloji

Yurt dışı çıkış harç pulu akıllı telefonlarla da alınabilecek

yurt dışı çıkış harç pulu

Yurt dışına çıkacak olan ve Türkiye’de ikamet eden Türk vatandaşlarının yapması gereken şeylerden birisi de yurt dışı çıkış harç pulu almak. Kısa süre önce bedeli 15 TL’den 50 TL’ye çıkan bu pulu almak için yakında yeni bir yol daha kullanıma sunulacak.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; yurt dışı çıkış harç pulunun ücreti, hem Android’de hem de iOS’te erişilebilecek bir uygulama ile akıllı telefonlar üzerinden kredi kartıyla ödenebilecek. Bu uygulama üzerinden yapılan alımlarda, bilgiler doğrudan pasaporta işlenecek.

Böylelikle akıllı telefonlarıyla pul ücretini ödeyenlerin havalimanında pul veya dekont ibraz etmeleri gerekmeyecek. Böylelikle hızlı geçiş yolcuları için işler önemli ölçüde kolaylaşmış olacak.

Yurt dışı çıkış harç pulu almak için farklı yollar mevcut

Harç pulu bedelini gider olarak göstermek isteyenler, elektronik ortamda dekont da oluşturabilecek.

Yurt dışı çıkış harç pulunun alımı için İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında özel makineler bulunuyor. Bu makinelerde NFC uyumlu telefonlarla ödeme yapılabiliyor. Pulun alımı için farklı seçeneklerin sunulmasıyla gümrüklerdeki bekleme sürelerinin kısaltılması ve yurt dışına çıkışın kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER