Teknoloji

YouTube videolara yaş sınırlaması getirirken yapay zekâdan yararlanacak

youtube sıra

YouTube, uygun olmayan içeriklerin Güven ve Güvenlik ekibi tarafından denetlenmesi için uzun süredir makine öğrenmesinden yararlanıyor. Şirket, bu teknolojinin kullanım alanını biraz daha genişletmeye hazırlanıyor. Bu yıl içinde küçükler için uygun olmayan YouTube videolarına otomatik olarak yaş sınırlaması getirirken de makine öğrenmesini kullanacak.

YouTube, aynı girişimin bir parçası olarak çocukların bu kısıtlamaların etrafından dolaşmasını da zorlaştıracak. Eğer çocuğunuz kısıtlanmış bir videoyu başka bir sitedeki yerleştirmesi üzerinden izlemeye çalışırsa, Google onları YouTube’a yönlendirecek. Burada da kullanıcıların 18 yaşın üzerinde olduklarını kanıtlamak için sisteme giriş yapması gerekecek.

YouTube’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, bu yaklaşım sayesinde videonun keşfedildiği yerin bir öneminin kalmayacağı ve içeriklerin sadece uygun kitleler tarafından izlenebileceği vurgulandı.

Google, videoları algoritmalar tarafından kısıtlanan kişilerin duruma itiraz edebileceği belirtildi. Şirket, ekstra otomasyonun içerik sahiplerinin gelirleri üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağının da altını çizdi.

YouTube videolarında yaş sınırlaması için yapılan yeni duyuru, Google’ın YouTube’u ebeveynlerin gözünde daha “sorumlu” bir platforma dönüştürme çabasının en son halkası olarak tanımlanabilir. Şirket, 2019’da çocukların verilerini izinsiz olarak topladığı iddiasına karşı uzlaşmak için 170 milyon dolar ödemişti. O günden bu yana YouTube Kids’in web versiyonunun hazırlanması gibi yeniliklerle ebeveynlere platformun “sorumlu ve güvenli” olduğu mesajı verilmeye çalışılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER