Teknoloji

YouTube masaüstünde videoların üstünde reklam göstermeyecek

youtube reklam

YouTube’un masaüstü sitesinde kullanıcılar hâlâ videoların tam üstüne yerleştirilen reklamlarla karşılaşıyor. Özellikle videonun alt kısmındakileri görmek bu reklamlar nedeniyle zaman zaman mümkün olmayabiliyor. Bu reklamların sinir bozuculuğunu kabul eden şirket, söz konusu formattan vazgeçileceğini açıkladı.

6 Nisan’dan itibaren kullanıcılar bu formatta reklamlarla karşılaşmayacak ve bu reklam seçeneği de YouTube Studio’dan kaldırılacak. Bu formatın yerini başka formatlarla doldurmayı hedefleyen şirket, kararın içerik yapımcılarını fazla etkilememesini bekliyor.

Videoların üstüne yerleştirilen reklamlar platformun mobil uygulamasında da görülüyordu. Ancak bir süre önce bu formattan vazgeçilmiş ve kullanıcılardan ya da içerik yapımcılarından herhangi bir tepki gelmemişti. Önümüzdeki dönemde video öncesinde, ortasında ve sonrasında gösterilen reklamlara odaklanılacağını tahmin etmek pek zor değil.

youtube

YouTube’da videolar reklamlarla daha sık kesilebilir

Şirketin yeni politikası, videoların daha sık şekilde reklamlarla kesilebileceği anlamına geliyor. Yine de, pek çok kullanıcının izlenen videoların üstüne reklam gelmesi yerine tam bir kesintiyi tercih edeceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER