Teknoloji

YouTube Topluluk gönderileri için abone sayısı sınırını yarıya düşürüyor

youtube shorts para kazanma

YouTube perşembe günü yaptığı açıklamada, kanal sahiplerinin Topluluk gönderileri yapabilmeleri için gereken abone sayısını yarıya indirdiğini duyurdu. Bu özelliğin kullanımı için 12 Ekim’den itibaren 1000 abone yerine 500’den fazla aboneye ihtiyacınız olacak. Konuyla ilgili bir tweet’te YouTube, özelliğin milyonlarca daha fazla kanala açılacağını söyledi.

Topluluk gönderileri, içerik oluşturucuların profillerindeki özel bir Topluluk sekmesinde bulunabilen Facebook benzeri haberler veya durum güncellemeleridir. Bazen bunları Ana Sayfa veya Abonelikler sekmesinde de görebilirsiniz. YouTube perşembe günü yaptığı açıklamada, özelliğin 12 Ekim’de tüm kanallardan resmi olarak kaldırılacak olan Tartışma sekmesinin yerini alacak şekilde tasarlandığını söyledi.

Topluluk gönderileri özelliğini kullanmak isteyen ve 500’den az abonesi olan içerik oluşturucular için YouTube, gelecekte Topluluk gönderilerini bu kitleye getirmek için de çalıştığını ve bu özelliğin bir noktada daha geniş bir alana yayılabileceğini kaydetti. Ve yine şirkete göre, 500 abone eşiğini geçtiğinizde Topluluk gönderileri yayınlamaya başlamanız bir hafta kadar sürebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER