Eğlence

YouTube Super Thanks ile içerik oluşturuculara bahşiş için yeni bir yol sunuyor

youtube shorts para kazanma

YouTube izleyicileri yakında desteklerini ve paralarını en sevdikleri içerik oluşturucularına göndermenin yeni bir yoluna sahip olacaklar. İçerik oluşturuculara bahşiş vermenizi sağlayan Super Thanks, yani Süper Teşekkürler adlı yeni bir araç şimdi platformda test ediliyor.

Bu özellik, kullanıcıların 2 ila 50 Amerikan doları (veya bölgesel para birimi eşdeğeri) arasındaki dört fiyat noktasından birini seçerek bir içerik oluşturucuyu alkışlamasına olanak tanıyor. Bir kullanıcı bu dört seçenekten birini satın aldığında, ekranda bir kutlama animasyonu görülüyor ve yorumlar bölümünde videonun altında kendi adıyla renkli bir yorum yer alıyor. İçerik oluşturucuları bu mesajlar için normal yorumlarda olduğu gibi yanıt verebilecekler.

YouTube, geçen yıl boyunca bu aracı İzleyici Alkışı adlı ayrı bir isimle test ediyordu. Şimdiyse Super Thanks olarak adlandırılan bu uygulama masaüstü, Android ve iOS’te 68 ülkede beta olarak kullanımda bulunuyor.

Super Thanks, YouTube’un içerik oluşturucular için doğrudan ödeme imkanı olarak eklediği dördüncü seçenektir. Ayrıca platform içerik oluşturucuların aylık abonelikler sunmasına olanak tanıyan kanal üyelikleri de sunuyor. Bunların yanı sıra canlı yayınlar sırasında izleyicilerin sohbet üzerinden bahşiş bırakmasına olanak tanıyan Super Stickers ve Super Chat özellikleri de mevcut. Ancak Super Stickers ve Chat canlı yayınlarda kullanılabilirken, Super Thanks yüklenmiş olan tüm uygun videolarda kullanılabilir.

YouTube, uygun içerik oluşturuculara videolarının önünde, ortasında veya sonunda yayınlanan reklamların gelirinin bir kısmını ödüyor. Ancak bu gelir akışı her zaman güvenilir değildir ve reklamverenlerin tartışmalar sırasında YouTube’dan geri çekildiği zamanlarda önemli ölçüde daralmıştır. İçerik oluşturuculara doğrudan izleyicilerden ödeme alma seçenekleri sunmak, reklamcılığa tamamen bağımlı olmamalarını sağlar ve yedek bir gelir akışı oluşturur.

İçerik oluşturucuların Super Thanks’e erişebilmeleri için YouTube İş Ortağı Programı’nın bir parçası olmaları gerekiyor. Beta dahilindeki faaliyete geçişin rastgele olacağını, ancak yılın ilerleyen zamanlarında tüm iş ortaklarının bu özellikten yararlanabileceği de belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER