Eğlence

YouTube Remix ile Spotify ve Apple Music’in karşısına daha güçlü çıkmayı hedefliyor

youtube mobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube remixYouTube Remix adını verdiği yeni çevrimiçi müzik servisiyle Apple Music ve Spotify’ın karşısına daha güçlü biçimde çıkmayı hedefliyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, servisin önümüzdeki mart ayında faaliyete geçmesi planlanıyor. Video paylaşım sitesinin bu yöndeki hazırlıkları, geçtiğimiz yaz aylarında da gündeme gelmişti.

YouTube’un müzikten sorumlu yöneticisi Lyor Cohen, YouTube Red adını taşıyan abonelik servisini ve Google Play Müzik’i birleştirmeyi planladıklarını belirtmişti. Yeni platformda müziğin yanı sıra video içerikleri de bulunacak. YouTube böylelikle yıllardır farklı isimlerle kullanıcılara sunduğu çevrimiçi abonelik sistemini dengeye kavuşturmayı ve kafa karışıklığını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, servisin faaliyete geçmesi YouTube’un üç büyük müzik yayıncısından ikisiyle anlaşmasına bağlı. Warner Music Group ile gerekli anlaşmanın sağlandığı belirtilirken, Sony Music Entertainment ve Universal Music Group ile görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

YouTube uzun yıllar boyunca müzik endüstrisi tarafından plak şirketlerine ve müzisyenlere gereğinden az telif ücreti ödemekle suçlanmıştı. Müzik videoları YouTube’un en çok izlenen videoları olsa da, YouTube’un telif ihlâli konusundaki eleştirilere karşı gevşek davranması da ayrıca tepki çekmişti. Bu durum, YouTube’un daha birleşik ve rekabetçi bir müzik servisi oluşturmasının önündeki en önemli engel gibi görünüyor. YouTube’un dünyadaki müzik videolarının haklarının büyük kısmını elinde bulunduran ve plak şirketleri tarafından desteklenen Vevo ile yapacağı yeni görüşmelerin de oldukça zorlu geçmesi bekleniyor.

YouTube Remix Google’ın müzik konusundaki makus talihini yenebilecek mi?

Google uzun süredir müzik odaklı servisler oluştursa da, bu servisler Apple Music ve Spotify kadar ilgi görmedi. Google Play Müzik, YouTube Music Key ve YouTube Red gibi servislerin yapamadığını YouTube Remix’in başarıp başaramayacağı ise önümüzdeki yıl anlaşılacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER