EğlenceManşetler

YouTube Premium en sonunda Türkiye’de açıldı, fiyatları burada

youtube premium türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube deneyimini reklamsız şekilde ve daha fazla imkanla yaşama imkanı sunan YouTube Premium, yurt dışında bir yılı aşkın zamandır kullanımda olmasına rağmen bir türlü Türkiye’ye gelmiyordu. En sonunda hasret bitti ve YouTube Premium Türkiye aboneliği en sonunda açıldı.

Aslında YouTube’un ücretli abonelik servisinin geçmişi YouTube Premium’un öncesine dayanıyor. 2014’te müzik odaklı Music Key servisini görmüştük. 2015’te ise daha kapsamlı olan ve içinde video içeriklerini de barındıran YouTube Red çıkmıştı. Geçen yılın ortalarına doğru ise YouTube Premium kullanıma sunulmuştu.

YouTube Premium, öncelikle reklamsız YouTube deneyimi sunuyor. Şu anda YouTube videolarını izlerken reklamlarla video başında, ortasında ya da sonunda sıklıkla karşılaşıyor olmalısınız. YouTube Premium abonesi olduğunuz takdirde reklamsız video izleme imkanı elde ediyorsunuz.

Bunun dışında YouTube Premium’da Netflix’tekine benzer özel içerikler, YouTube Originals adı altında bulunuyor. İçerik üreticileri de reklam gelirlerine ek olarak, ortaklık modeli dışında ikinci bir gelir kaynağı elde etmiş oluyor. Bunun dışında müzik dinlemeyi sevenler için YouTube Music de YouTube Premium içine dahil ediliyor.

Akıllı telefon sahiplerinin sıklıkla müzik dinledikleri kaynaklardan bir tanesi YouTube. Ancak YouTube’da akışın sürmesi için uygulamanın veya ekranın açık kalması gerekiyor. YouTube Premium aboneleri ise arka planda müzik dinleme işlemini sürdürebiliyor. Yani YouTube’da video izlerken veya müzik dinlerken, ekranı kapatarak veya uygulamadan çıkarak dinleme işlemine devam edebilirsiniz.

Bunun dışında YouTube videolarını resim içinde resim hâlinde, kullanıcı arayüzünün en tepesinde görünen küçük bir pencerede kullanmaya devam edebilirsiniz. İstediğiniz kanalın videolarını indirip daha sonra, internet bağlantısı yokken izleme imkanı da sunuluyor. Ayrıca abone olduğunuz kanalların yayınlanan en son videolarının otomatik olarak indirilmesi de Premium aboneliğin özellikleri arasında mevcut durumda.

youtube premium türkiye fiyatları

YouTube Premium Türkiye fiyatları

YouTube Premium Türkiye fiyatlarına baktığımızda, dört ayrı paketin sunulduğunu görüyoruz. Bireysel paketlerde dört aylık ücretsiz deneme imkanı varken, aile abonelikleri için de 1 aylık ücretsiz deneme fırsatı bulunuyor.

İşte YouTube Premium Türkiye abonelik paketleri ve fiyatları:

  • Tek kişilik bireysel abonelik paketi: 16,99 TL
  • 5 kişilik aile abonelik paketi: 25,99 TL
  • Sadece YouTube Müzik aboneliği (Bireysel): 13,99 TL
  • Sadece YouTube Müzik aboneliği (Aile): 20,99 TL

YouTube Premium abonelik işlemi nasıl yapılır?

Premium aboneliğini bilgisayar üzerinden web sitesiyle ya da akıllı telefondan mobil uygulama aracılığıyla açabilirsiniz:

  • Bilgisayar üzerinden abonelik için, internet tarayıcınızla YouTube.com’a girin ve ana sayfada sol tarafta bulunan menüde aşağı kaydırarak “YouTube Premium” bölümüne girin. Açılan sayfadaki adımları takip ederek ücretsiz deneme aboneliğinizi başlatabilirsiniz.
  • Mobil uygulamada, sağ üst köşede bulunan profil resminize tıklayın. Menüde yer alan “YouTube Premium üyesi olun” seçeneğine tıklatarak aboneliğinizi başlatabilirsiniz. Eğer iPhone veya iPad üzerinden YouTube mobil uygulamasını açıyorsanız, aboneliğiniz iTunes hesabınız üzerinden yapılacaktır.
İLGİLİ HABERLER