Eğlence

YouTube Premium: YouTube Red yola yeni ismiyle devam edecek

youtube orijinal icerik reklam

youtube premiumYouTube’un abonelik tabanlı içerik servisi YouTube Red, yola bundan iki yıl önce çıkmıştı. ABD’deki kullanıcılar aylık 9.99 dolar ödeyerek hem YouTube Red’e hem de Google Play Müzik’e erişebiliyor. Ancak önümüzdeki hafta itibarıyla bu durum değişecek. YouTube Red, 22 Mayıs’tan itibaren yola YouTube Premium adıyla devam edecek.

Yeni ismiyle birlikte servisin aylık ücretinin üzerine 2 dolar daha eklenecek. 11.99 dolar ödeyen kullanıcılar Premium ile birlikte YouTube’un yeni müzik servisi YouTube Music’e de erişebilecek. Böylelikle kullanıcılar hem YouTube’un orijinal içeriklerini izleyebilecek hem de arka planda veya çevrimdışı olarak müzik dinleyebilecek.

YouTube Red ismi değişse de platformda sunulan özelliklerde dikkat çekici herhangi bir değişim olmayacak. Sadece fiyat politikasında bir değişiklik uygulanacak. Mevcut aboneler şimdilik aynı fiyatlarla servise erişmeye devam edebilecek. Ancak önümüzdeki salı gününden sonra faaliyet gösterdiği ülkelerde YouTube Premium’a erişmek için 11.99 dolar ödenecek.

YouTube Premium ilk olarak ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Meksika ve Güney Kore’de faaliyete geçecek. Yılın ilerleyen dönemlerinde bu listeye Birleşik Krallık, Avusturya, Kanada, Danimarka, Fransa, Finlandiya, Almanya, İrlanda, İtalya, Norveç, Rusya, İspanya, İsveç ve İsviçre de eklenecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER