Teknoloji

YouTube Red ABD’de kullanıma açıldı

youtube-red-291015

Bundan böyle ABD’de yaşayan kullanıcılar, ayda 9.99 dolar ödeyerek YouTube’da reklam izlemekten kurtuluyor. Google’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu YouTube Red abonelik servisi 28 Ekim tarihinden itibaren faaliyete geçti.

YouTube Red reklamları kaldırıyor, çevrim dışı oynatma, arka planda sadece ses çalma gibi özellikleri getiriyor. YouTube Red ilk olarak ABD’de faaliyete geçti. Gelecek yılın başlarından itibaren, YouTube Red YouTube’un bazı büyük yıldızlarının hazırladığı özel içeriklerin de sunulduğu tek ortam olacak.

YouTube Red aboneliği PC, Android veya iOS cihazından açılabiliyor. Ancak bir Apple cihazı üzerinden abonelik yapıldığında ücret 9.99 dolar yerine 12.99 dolar oluyor. Anlaşılan o ki, Google Apple’ın aldığı komisyonu da kullanıcılara yansıtıyor.

Tek bir YouTube Red aboneliği akıllı telefon, TV, tablet veya PC’de kullanılabiliyor. Ayrıca bütün YouTube kullanıcıları YouTube Red’i bir ay boyunca ücretsiz deneme imkanına da sahip. Bu da kullanıcıların reklamsız YouTube için para vermeye değer olup olmadığını bizzat deneyimlemelerini sağlıyor. YouTube Red’i tercih edenlere Google Play Music erişimi de ücretsiz olarak veriliyor.

YouTube Red henüz Türkiye’de kullanılmıyor, sadece ABD’deki YouTube kullanıcıları bu abonelik servisinden yararlanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER