Eğlence

Google’ın yeni müzik servisi YouTube Music Key olacak

youtube-music-key-190814

Google’ın YouTube markasını taşıyan bir müzik aboneliği servisi çıkarmaya hazırlandığı aylardır konuşuluyor. Android Police sitesinin geçtiği son habere göre bu servis YouTube Music Key adını taşıyacak ve reklamsız müzik dinleme, şarkıları ve videoları çevrim dışı dinleme için saklama ve bilgisayarında birden fazla iş yapanlar veya müziğin arka planda çalması için sadece ses oynatan çalma arayüzü gibi özellikleri sunacak. Servisin aylık ücreti de 9.99 dolar olacak.

YouTube Music Key, aralarında Google’ın yurt dışında faaliyet gösteren Google Play All Access servisinin de bulunduğu internetten müzik dinleme gibi servislere benzeyecek gibi görülüyor. Ancak YouTube’un abonelik tabanlı müzik servisi çıktığında Google Play Music Key servisinin adının değiştirilmiş olması da beklentiler arasında yer alıyor. Görünüşe göre, 9.99 dolarlık aylık servis hem Google Play hem de YouTube müzik servislerine erişim imkanı verecek.

Google Play ve YouTube servisleri arasında çeşitli örtüşmeler bulunacak gibi görünüyor, Android Police sitesi YouTube Music Key servisinin kullanıcıların şarkıcılarla ilgili daha fazla şey bulabileceği bir ortam olacağını iddia ediyor. Konser görüntüleri, remiksler, cover parçalar ve daha fazlası erişilebilir olacak. Zaten YouTube hâlihazırda birçok kullanıcının nadir bulunan veya sıradışı parçalara erişimine olanak sağlıyor. Google’ın paralı servisinin bu gibi şarkılara erişim sağlayıp ayrıca daha da fazlasını vermesi mantıklı olacaktır.

youtube-music-key-190814-2

YouTube’un bir müzik servisi sunacağına dair dedikodular uzun zamandır ortalıkta dolaşıyor. 2013 sonlarında Google’ın abonelik tabanlı YouTube servisini 2014’e ertelediği haberleri çıkmış, geçtiğimiz nisanda da şirketin tasarım işlerin odaklanmak için ek bir gecikme süresi daha verdiği söylenmişti. Ayrıca YouTube patronu Susan Wojcicki’nin işleri yavaşlattığı da söyleniyordu.

YouTube Music Key’in ne zaman çıkış yapacağı henüz netlik kazanmadı, zaten Android Police sitesi de servisin ne zaman hazır olacağı noktasında net bir bilgi vermiyor. Ancak site servise ait çeşitli ekran görüntüleri sunuyor. Kaynak bağlantıyı takip ederek bunlara göz atabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER